r
Nosalty Logó

Bagoly torta Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Bagoly torta Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 1349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 8081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    423.7 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    2732 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    2135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915 g
  • Cukor
    674 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 8081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A tojássárgákat 4 kanál cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet.
  2. A tojásfehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük.
  3. A fehérjéhez hozzáöntjük a tojássárgákat, majd apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
  4. A tésztát egy 18 cm átmérőjű, 7 cm magasságú, kapcsos tortaformába és egy 16 cm átmérőjű és 8 cm magasságú, porcelán müzlis tálba öntjük. Természetesen előtte kivajazzuk és kilisztezzük a formákat.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, 180 C fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  6. Ha megsült a tésztánk, megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, kettévágjuk mindkét formát, és a csokoládékrémmel megkenjük, majd a marcipán 1/3-át kerekre kinyújtjuk, és ráhelyezzük, majd arra is rakunk egy kis krémet.
  7. Ráhelyezzük a kerek forma tetejét, amire szintén krémet, marcipánt, majd megint krémet rakunk. Rátesszük a gömbölyű formát, amivel ugyanúgy járunk el, mint az aljával. Krémmel vékonyan bekenjük az oldalát, és szépen összedolgozzuk a két formát.
  8. Először a hasára felrakjuk a marcipánból készült tollakat, majd nagy lyukú díszítőcsővel pöttyöket nyomunk a formára, amit egy kerek végű, tompa késsel felfelé elhúzunk. Ezt ismételve elkészítjük a tollazatot.
  9. Helyére illesztjük a szemeket, füleit, csőrét, karmokat, és egy kis masnit a füle elé rakunk.

krém

  1. A pudingport a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverve, amíg be nem sűrűsödik, főzzük.
  2. Ha megfőtt, a darabokra tört csokoládét belerakjuk, és gyors mozdulatokkal keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé. (Én most Milka tejcsokoládét használtam.) Hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzárakjuk a kihűlt csokikrémet, és jó alaposan összekeverjük.
  4. Felhasználásig hűtőbe rakjuk.

díszítés

  1. Marcipán masszából elkészítjük a szemeket, a csőrét, fülét, a masnit, a karmokat és a hasán lévő tollazatot.
  2. Vagy színezett marcipánt vásárolunk, vagy mi magunk 1-1 csepp vagy 1-1 késhegynyi színezővel megszínezzük. Attól függ, hogy folyadékkal vagy porral dolgozunk.
  3. A szemekhez és a hason lévő tollazathoz a marcipánt vékonyra kinyújtjuk, majd különböző átmérőjű, kerek szaggatóval kiszúrjuk. A füleihez szintén vékonyra nyújtjuk, és háromszög alakra vágjuk. A karmokat, csőrt és a masnit megformázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3959
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bagoly torta Györgyi konyhájából
Kovács Györgyi 57 recept

Erre a bagolyra még a nyáron akadtam rá a neten. Már akkor tudtam, hogy szeretett kolléganőm szülinapjára el fogom készíteni. Eljött a szülinap, elkészült a torta!!!

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...