r
Nosalty Logó

Bagoly torta Györgyi konyhájából

Kovács Györgyi
Bagoly torta Györgyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

1349
Kalória
21.4g
Fehérje
152.5g
Szénhidrát
70.6g
Zsír
56.1g
Víz
281.1g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
112.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 1349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 8081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    423.7 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    2732 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    2135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    915 g
  • Cukor
    674 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 8081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojássárgákat 4 kanál cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet.
  2. A tojásfehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük.
  3. A fehérjéhez hozzáöntjük a tojássárgákat, majd apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
  4. A tésztát egy 18 cm átmérőjű, 7 cm magasságú, kapcsos tortaformába és egy 16 cm átmérőjű és 8 cm magasságú, porcelán müzlis tálba öntjük. Természetesen előtte kivajazzuk és kilisztezzük a formákat.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, 180 C fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  6. Ha megsült a tésztánk, megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, kettévágjuk mindkét formát, és a csokoládékrémmel megkenjük, majd a marcipán 1/3-át kerekre kinyújtjuk, és ráhelyezzük, majd arra is rakunk egy kis krémet.
  7. Ráhelyezzük a kerek forma tetejét, amire szintén krémet, marcipánt, majd megint krémet rakunk. Rátesszük a gömbölyű formát, amivel ugyanúgy járunk el, mint az aljával. Krémmel vékonyan bekenjük az oldalát, és szépen összedolgozzuk a két formát.
  8. Először a hasára felrakjuk a marcipánból készült tollakat, majd nagy lyukú díszítőcsővel pöttyöket nyomunk a formára, amit egy kerek végű, tompa késsel felfelé elhúzunk. Ezt ismételve elkészítjük a tollazatot.
  9. Helyére illesztjük a szemeket, füleit, csőrét, karmokat, és egy kis masnit a füle elé rakunk.

krém

  1. A pudingport a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverve, amíg be nem sűrűsödik, főzzük.
  2. Ha megfőtt, a darabokra tört csokoládét belerakjuk, és gyors mozdulatokkal keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé. (Én most Milka tejcsokoládét használtam.) Hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzárakjuk a kihűlt csokikrémet, és jó alaposan összekeverjük.
  4. Felhasználásig hűtőbe rakjuk.

díszítés

  1. Marcipán masszából elkészítjük a szemeket, a csőrét, fülét, a masnit, a karmokat és a hasán lévő tollazatot.
  2. Vagy színezett marcipánt vásárolunk, vagy mi magunk 1-1 csepp vagy 1-1 késhegynyi színezővel megszínezzük. Attól függ, hogy folyadékkal vagy porral dolgozunk.
  3. A szemekhez és a hason lévő tollazathoz a marcipánt vékonyra kinyújtjuk, majd különböző átmérőjű, kerek szaggatóval kiszúrjuk. A füleihez szintén vékonyra nyújtjuk, és háromszög alakra vágjuk. A karmokat, csőrt és a masnit megformázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Erre a bagolyra még a nyáron akadtam rá a neten. Már akkor tudtam, hogy szeretett kolléganőm szülinapjára el fogom készíteni. Eljött a szülinap, elkészült a torta!!!

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...