Bagoly torta Györgyi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
tészta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
4 kcal
krém
-
86 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g marcipán231 kcal
díszítés
-
17g marcipán77 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1349
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
tészta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
23 kcal
krém
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
900g tej504 kcal
-
300g tejcsokoládé1605 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
díszítés
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
8081
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
tészta
-
12g tojás15 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
krém
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
32.8g tej18 kcal
-
10.9g tejcsokoládé58 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
10.9g marcipán50 kcal
díszítés
-
3.6g marcipán17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.5 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1349
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 128.2 g
Zsír
-
Összesen 423.7 g
-
Telített zsírsav 205 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1687 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7988.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 2732 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2637 mg
-
Nátrium 2135 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 915 g
-
Cukor 674 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 336.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 1050 mg
-
Retinol - A vitamin: 2319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
8081
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
tészta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál víz
-
1 csomag sütőpor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
krém
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
9 dl tej
-
30 dkg tejcsokoládé
-
25 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
30 dkg marcipán
díszítés
-
10 dkg marcipán
-
1 csepp ételfesték
Elkészítés
tészta
- A tojássárgákat 4 kanál cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet.
- A tojásfehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük.
- A fehérjéhez hozzáöntjük a tojássárgákat, majd apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
- A tésztát egy 18 cm átmérőjű, 7 cm magasságú, kapcsos tortaformába és egy 16 cm átmérőjű és 8 cm magasságú, porcelán müzlis tálba öntjük. Természetesen előtte kivajazzuk és kilisztezzük a formákat.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, 180 C fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
- Ha megsült a tésztánk, megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, kettévágjuk mindkét formát, és a csokoládékrémmel megkenjük, majd a marcipán 1/3-át kerekre kinyújtjuk, és ráhelyezzük, majd arra is rakunk egy kis krémet.
- Ráhelyezzük a kerek forma tetejét, amire szintén krémet, marcipánt, majd megint krémet rakunk. Rátesszük a gömbölyű formát, amivel ugyanúgy járunk el, mint az aljával. Krémmel vékonyan bekenjük az oldalát, és szépen összedolgozzuk a két formát.
- Először a hasára felrakjuk a marcipánból készült tollakat, majd nagy lyukú díszítőcsővel pöttyöket nyomunk a formára, amit egy kerek végű, tompa késsel felfelé elhúzunk. Ezt ismételve elkészítjük a tollazatot.
- Helyére illesztjük a szemeket, füleit, csőrét, karmokat, és egy kis masnit a füle elé rakunk.
krém
- A pudingport a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverve, amíg be nem sűrűsödik, főzzük.
- Ha megfőtt, a darabokra tört csokoládét belerakjuk, és gyors mozdulatokkal keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé. (Én most Milka tejcsokoládét használtam.) Hagyjuk kihűlni.
- A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzárakjuk a kihűlt csokikrémet, és jó alaposan összekeverjük.
- Felhasználásig hűtőbe rakjuk.
díszítés
- Marcipán masszából elkészítjük a szemeket, a csőrét, fülét, a masnit, a karmokat és a hasán lévő tollazatot.
- Vagy színezett marcipánt vásárolunk, vagy mi magunk 1-1 csepp vagy 1-1 késhegynyi színezővel megszínezzük. Attól függ, hogy folyadékkal vagy porral dolgozunk.
- A szemekhez és a hason lévő tollazathoz a marcipánt vékonyra kinyújtjuk, majd különböző átmérőjű, kerek szaggatóval kiszúrjuk. A füleihez szintén vékonyra nyújtjuk, és háromszög alakra vágjuk. A karmokat, csőrt és a masnit megformázzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3959
- Feltöltés dátuma: 2015. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Erre a bagolyra még a nyáron akadtam rá a neten. Már akkor tudtam, hogy szeretett kolléganőm szülinapjára el fogom készíteni. Eljött a szülinap, elkészült a torta!!!