Bagoly torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Á.Ivett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
19g cukor74 kcal
-
3 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
6g mák31 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
42g joghurt25 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
1g porcukor2 kcal
A díszítéshez
-
42g cukorfondant144 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
564
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
70g mák368 kcal
-
36g napraforgó olaj318 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
500g joghurt305 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A díszítéshez
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6783
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
8g tojás10 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
2.5g mák13 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
18.2g joghurt11 kcal
-
9.1g mascarpone37 kcal
-
1.5g zselatinfix2 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
12.3g citrom2 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
A díszítéshez
-
18.2g cukorfondant63 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
564
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.3 g
Zsír
-
Összesen 327.9 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6111.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 2141 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 2001 mg
-
Nátrium 1397 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 830.1 g
-
Cukor 684 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1023.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1563 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 1541 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1021 micro
Összesen
6783
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 bögre finomliszt
-
70 g mák
-
4.5 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
0.5 tk sütőpor
A krémhez
-
500 g joghurt
-
250 g mascarpone
-
2 csomag zselatinfix
-
4 dl habtejszín
-
2 db citrom
A díszítéshez
-
50 dkg cukorfondant
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval elkezdjük habbá verni, és közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Ha kemény lett a hab, akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és az olajat. Ezeket alaposan összekeverjük a fehérjehabbal.
- A masszához hozzászitáljuk a lisztet, és beleöntjük a mákot is, majd gyorsan összekeverjük.
- Kivajazott-lisztezett 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 20-30 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A bagoly elkészítéséhez 4 db 20 cm-es piskótát kell sütnünk.
- Amíg a tészták kihűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtokat, a mascarponét és a porcukrot. Belereszeljük a két citrom héját, és a levüket is belefacsarjuk. Végül beletesszük a zselatint is, és mixerrel pár perc alatt kikeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A kihűlt tésztákat 3 részre vágjuk, egymás tetejére rakjuk, és kifaragjuk a baglyot. Ezután berétegezzük a krémmel, és a külsejét is bekenjük. Hurkapálcával kipeckeljük, nehogy eldőljön. Hagyjuk megdermedni.
- Fondantból elkészítjük a lábait, a csőrét és a szemeit is.
- Pár óra pihentetés után bevonjuk az egész tortát barnára színezett fondanttal. Ráragasztjuk a szemeket, lábakat, szárnyakat és a csőrét. Mintázzuk, festjük, és tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12060
- Feltöltés dátuma: 2013. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Á.Ivett
1 recept
A nővérem bagolymániás, és eldöntöttem, hogy születésnapjára meglepem egy különleges tortával! Bejött!