r
Nosalty Logó

Bagoly torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Á.Ivett
Bagoly torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6111.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.1 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 6783 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval elkezdjük habbá verni, és közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Ha kemény lett a hab, akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és az olajat. Ezeket alaposan összekeverjük a fehérjehabbal.
  3. A masszához hozzászitáljuk a lisztet, és beleöntjük a mákot is, majd gyorsan összekeverjük.
  4. Kivajazott-lisztezett 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 20-30 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A bagoly elkészítéséhez 4 db 20 cm-es piskótát kell sütnünk.
  5. Amíg a tészták kihűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtokat, a mascarponét és a porcukrot. Belereszeljük a két citrom héját, és a levüket is belefacsarjuk. Végül beletesszük a zselatint is, és mixerrel pár perc alatt kikeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt tésztákat 3 részre vágjuk, egymás tetejére rakjuk, és kifaragjuk a baglyot. Ezután berétegezzük a krémmel, és a külsejét is bekenjük. Hurkapálcával kipeckeljük, nehogy eldőljön. Hagyjuk megdermedni.
  7. Fondantból elkészítjük a lábait, a csőrét és a szemeit is.
  8. Pár óra pihentetés után bevonjuk az egész tortát barnára színezett fondanttal. Ráragasztjuk a szemeket, lábakat, szárnyakat és a csőrét. Mintázzuk, festjük, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12057
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bagoly torta
Á.Ivett 1 recept

A nővérem bagolymániás, és eldöntöttem, hogy születésnapjára meglepem egy különleges tortával! Bejött!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...