Bagett maradékból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
33g diabetikus liszt110 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g méz4 kcal
-
2 kcal
-
1g só0 kcal
-
12 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
2g szezámmag13 kcal
-
0g bors0 kcal
Az artizán zsemle tésztához
-
85 kcal
-
31g kenyérliszt bl80113 kcal
-
25g rozsliszt87 kcal
-
2g só0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
5 kcal
Összesen
434
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
200g diabetikus liszt660 kcal
-
100g víz0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
7g só0 kcal
-
71 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
0g bors0 kcal
Az artizán zsemle tésztához
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
188g kenyérliszt bl80677 kcal
-
150g rozsliszt524 kcal
-
11g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
Összesen
2601
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
15.6g diabetikus liszt52 kcal
-
7.8g víz0 kcal
-
0.5g méz2 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
2.3g joghurt1 kcal
-
1.1g szezámmag6 kcal
-
0g bors0 kcal
Az artizán zsemle tésztához
-
11.7g tönkölybúza liszt40 kcal
-
14.7g kenyérliszt bl8053 kcal
-
11.7g rozsliszt41 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
29.3g víz0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
Összesen
204
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1518.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 1141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 98.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
434
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.5 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9108.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 419 mg
-
Foszfor 1372 mg
-
Nátrium 6848 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 486.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 588.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
2601
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg diabetikus liszt
-
1 teáskanál méz
-
1 dkg friss élesztő
-
1 tk só
-
1 ek napraforgó olaj
Az artizán zsemle tésztához
-
1.3 bögre kenyérliszt bl80
-
1.5 tk só
-
3 dkg friss élesztő
Elkészítés
A tésztához
- A vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
- A tészta alapanyagait kenyérsütő üstjébe öntjük, megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát olajos kézzel emeljük ki, deszkán 3 részre osztjuk, feltekerjük, mint egy csigát, majd 90 fokot fordítunk rajta, és újra feltekerjük szorosan a tésztát. Az így kapott hengert tenyerünk alatt addig sodorgatjuk, míg olyan hosszúra nem nyúlik, mint a bagett sütőforma. Belehelyezzük, újabb 20-30 percig kelesztjük folpackkal letakarva.
- Ha duplájára kelt, a tetejét megkenjük joghurttal, megszórjuk magokkal, éles késsel 3-4 helyen bemetsszük.
- 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2214
- Feltöltés dátuma: 2013. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Persze nem kell ilyen sötétre sütni, de valamiért magas helyre raktam a sütőbe a kenyeret, ahova sohasem szoktam, és sajnos erősen megpirult a teteje. Ennek ellenére az íze nagyon finom lett. Ezt a kenyeret Tormának ajánlom, mert megígértem neki, beszámolok, hogy működik a hűtőben felejtett artizán tészta. A helyzet az, hogy még jobban megkelt a kenyér, de botor módon a hideg joghurtot kentem rá, amiért morcosan kissé összerántotta a kabátját, mondván ne borzongassam őt, ha nem muszáj.