r
Nosalty Logó

Bagett maradékból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Bagett maradékból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Összesen 434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Összesen 2601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9108.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    6848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 2601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tészta alapanyagait kenyérsütő üstjébe öntjük, megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel emeljük ki, deszkán 3 részre osztjuk, feltekerjük, mint egy csigát, majd 90 fokot fordítunk rajta, és újra feltekerjük szorosan a tésztát. Az így kapott hengert tenyerünk alatt addig sodorgatjuk, míg olyan hosszúra nem nyúlik, mint a bagett sütőforma. Belehelyezzük, újabb 20-30 percig kelesztjük folpackkal letakarva.
  4. Ha duplájára kelt, a tetejét megkenjük joghurttal, megszórjuk magokkal, éles késsel 3-4 helyen bemetsszük.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2214
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bagett maradékból
Évi néni 1830 recept

Persze nem kell ilyen sötétre sütni, de valamiért magas helyre raktam a sütőbe a kenyeret, ahova sohasem szoktam, és sajnos erősen megpirult a teteje. Ennek ellenére az íze nagyon finom lett. Ezt a kenyeret Tormának ajánlom, mert megígértem neki, beszámolok, hogy működik a hűtőben felejtett artizán tészta. A helyzet az, hogy még jobban megkelt a kenyér, de botor módon a hideg joghurtot kentem rá, amiért morcosan kissé összerántotta a kabátját, mondván ne borzongassam őt, ha nem muszáj.

Hozzávalók

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...