Bácskai vagdalt hús
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
3 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
100g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
11 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
400g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
21.8g darált pulykahús25 kcal
-
13.1g burgonya8 kcal
-
0.5g búzadara2 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
2.2g sertészsír20 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
13.1g rizs47 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g paradicsom2 kcal
-
8.7g zöldpaprika1 kcal
-
4.4g sajt15 kcal
-
17.4g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 390.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 458 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 174.5 g
Zsír
-
Összesen 95.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4699.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 873 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 1250 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1562.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 217 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 889 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 2319 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1834 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 224 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1.5 bögre rizs
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db zöldpaprika
-
4 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a zsíron megfuttatjuk.
- A tűzről lehúzzuk, és egy kiskanálnyit kiveszünk belőle a darált húshoz.
- A megdinsztelt hagymát megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 4 dl vízzel.
- Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, visszatesszük az edényt a tűzre, és kis lángon főzni kezdjük. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk.
- A vagdalthoz a héjában főtt krumplit meghámozzuk, áttörjük.
- A darált hústhoz adjuk a krumplit, a félretett kiskanálnyi hagymát, tojást (ha használunk búzadarát). Ízesítjük fokhagymával, fűszerekkel.
- Vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálunk, és a hagymás-paradicsomos-zöldpaprikás alapba tesszük őket.
- Körészórjuk a rizst, az edényt lefedjük, és többször megrázogatva készrefőzzük.
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13382
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Ajánló
Ízlés szerint többféle, másféle darált húsból is elkészíthető. Ha nem szeretjük a paprika, paradicsom darabjait, héját az ételben - ahogy én sem -, hagyhatjuk egészben vagy félbevágva, így főzés végén könnyen kiemelhetőek a tálból. Friss paradicsom híján sűrített paradicsommal is készíthető (1-2 evőkanálnyit használva). A lábast többször rázzuk meg, illetve a gombócokat szűrőlapáttal emeljük fel, nehogy leragadjanak az edény aljára. Edény típusától függően változhat az elkészítési idő - kóstoljuk, ellenőrizzük a rizst!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Elismerem, nem épp a legfotogénebb étel! De bátran ajánlom: az egyszerű külső finom ízeket takar! Vendégségben ettük először ezt az ételt és elkértem a receptet. A vendéglátó férj édesanyjától való a recept, feléjük ismert. Én eleddig sose ettem, sose találkoztam vele. Pedig ízletes, egyszerű, laktató és olcsó fogás! A reszelt sajttal való kínálás már a vendéglátók újítása. :) A 4 evőkanálnyi rizs csak jelképes "köret" az ételben. Aki szereti a több köretfélét az eleve duplázza az alaplé hozzávalóit, illetve a víz és rizs arányait is!