r
Nosalty Logó

Bácskai vagdalt hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Bácskai vagdalt hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1834 micro
Összesen 2887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a zsíron megfuttatjuk.
  2. A tűzről lehúzzuk, és egy kiskanálnyit kiveszünk belőle a darált húshoz.
  3. A megdinsztelt hagymát megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 4 dl vízzel.
  4. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, visszatesszük az edényt a tűzre, és kis lángon főzni kezdjük. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk.
  5. A vagdalthoz a héjában főtt krumplit meghámozzuk, áttörjük.
  6. A darált hústhoz adjuk a krumplit, a félretett kiskanálnyi hagymát, tojást (ha használunk búzadarát). Ízesítjük fokhagymával, fűszerekkel.
  7. Vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálunk, és a hagymás-paradicsomos-zöldpaprikás alapba tesszük őket.
  8. Körészórjuk a rizst, az edényt lefedjük, és többször megrázogatva készrefőzzük.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13382
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

Ízlés szerint többféle, másféle darált húsból is elkészíthető. Ha nem szeretjük a paprika, paradicsom darabjait, héját az ételben - ahogy én sem -, hagyhatjuk egészben vagy félbevágva, így főzés végén könnyen kiemelhetőek a tálból. Friss paradicsom híján sűrített paradicsommal is készíthető (1-2 evőkanálnyit használva). A lábast többször rázzuk meg, illetve a gombócokat szűrőlapáttal emeljük fel, nehogy leragadjanak az edény aljára. Edény típusától függően változhat az elkészítési idő - kóstoljuk, ellenőrizzük a rizst!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elismerem, nem épp a legfotogénebb étel! De bátran ajánlom: az egyszerű külső finom ízeket takar! Vendégségben ettük először ezt az ételt és elkértem a receptet. A vendéglátó férj édesanyjától való a recept, feléjük ismert. Én eleddig sose ettem, sose találkoztam vele. Pedig ízletes, egyszerű, laktató és olcsó fogás! A reszelt sajttal való kínálás már a vendéglátók újítása. :) A 4 evőkanálnyi rizs csak jelképes "köret" az ételben. Aki szereti a több köretfélét az eleve duplázza az alaplé hozzávalóit, illetve a víz és rizs arányait is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...