r
Nosalty Logó

Bácskai csirkemáj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Bácskai csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tarhonya

bácskai csirkemáj

476
Kalória
29.2g
Fehérje
46.2g
Szénhidrátok
19g
Zsír
361.4g
Víz
431.3g
Koleszterin
3.6g
Rost
5.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tarhonya

bácskai csirkemáj

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tarhonya

bácskai csirkemáj

Összesen 1901 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tarhonya

bácskai csirkemáj

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3638 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16618 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3480 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    1809 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    14550 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 1901 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    774 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

tarhonya

  1. A tarhonyát az olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Alaposan megsózzuk, majd közepes lángon puhára főzzük a tésztát, pont úgy, mintha rizs lenne.
  2. (Mi szeretjük lepirítva főzni a tarhonyát, ezért külön főztük, de akár egyből a lecsós alapra öntve is főzhetjük. Ez esetben adjunk hozzá ekkor ugyanúgy kétszeres mennyiségű vizet, a májat viszont csak akkor tegyük vissza, ha már megfőtt a tarhonya.)

bácskai csirkemáj

  1. Az olaj felét felhevítjük, majd alaposan körbepirítjuk rajta a megtisztított csirkemájat. Amikor ezzel megvagyunk, a májat egy tányérba félretesszük.
  2. Az olaj másik felén üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk is meg alaposan, hogy jobban puhuljon. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra aprított paprikát és paradicsomot, majd fűszerezzük majorannával, köménnyel, borssal.
  3. Amikor már kellően összefonnyasztottuk a zöldségeket, hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot, és az egészet alaposan összeforgatjuk.
  4. Hozzáadjuk a lepirított májat és szükség szerint egy kevés vizet is, majd lefedve kb. 10 percet főzzük, ezalatt a máj teljesen átfő és tökéletesre puhul.
  5. Utolsó lépésként hozzáöntjük a főtt tarhonyát a lecsós alaphoz, alaposan átforgatjuk és pár perc alatt összemelegítjük. Szükség szerint sózzuk még, majd azon melegében tálaljuk, friss petrezselyemmel megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Variációk egy témára: a klasszikus bácskai rizseshús e májas-tarhonyás verziója legalább annyira szaftos és ízes, mint az eredeti! Durván fél óra alatt elkészíthető, olcsó és laktató, ráadásul kellően "lecsós", így sokak új kedvencévé válhat ez az egyszerű recept. A tarhonyát főzhetjük egyből az ételbe is, de mi szeretjük lepirítani, ráadásul így párhuzamosan tud készülni a májjal, a végén pedig egy perc alatt összekeverhetjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!