Bácskai csirkemáj
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
tarhonya
bácskai csirkemáj
-
4 ek olívaolaj
-
500 g csirkemáj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 db tv-paprika
-
2 db paradicsom
-
majoranna ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 dl víz
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
tarhonya
bácskai csirkemáj
-
8g olívaolaj71 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
tarhonya
bácskai csirkemáj
-
32g olívaolaj283 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
26 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
tarhonya
bácskai csirkemáj
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
26.6g csirkemáj32 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.6g tv-paprika2 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 842.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 361.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 870 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 3638 micro
-
Lut-zea 211 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3369.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 403 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 1445.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16618 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 264 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3480 micro
-
Kolin: 1044 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 301 micro
-
β-karotin 1809 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 14550 micro
-
Lut-zea 846 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 884 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 875 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 774 micro
-
Lut-zea 45 micro
Elkészítés
tarhonya
- A tarhonyát az olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Alaposan megsózzuk, majd közepes lángon puhára főzzük a tésztát, pont úgy, mintha rizs lenne.
- (Mi szeretjük lepirítva főzni a tarhonyát, ezért külön főztük, de akár egyből a lecsós alapra öntve is főzhetjük. Ez esetben adjunk hozzá ekkor ugyanúgy kétszeres mennyiségű vizet, a májat viszont csak akkor tegyük vissza, ha már megfőtt a tarhonya.)
bácskai csirkemáj
- Az olaj felét felhevítjük, majd alaposan körbepirítjuk rajta a megtisztított csirkemájat. Amikor ezzel megvagyunk, a májat egy tányérba félretesszük.
- Az olaj másik felén üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk is meg alaposan, hogy jobban puhuljon. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra aprított paprikát és paradicsomot, majd fűszerezzük majorannával, köménnyel, borssal.
- Amikor már kellően összefonnyasztottuk a zöldségeket, hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot, és az egészet alaposan összeforgatjuk.
- Hozzáadjuk a lepirított májat és szükség szerint egy kevés vizet is, majd lefedve kb. 10 percet főzzük, ezalatt a máj teljesen átfő és tökéletesre puhul.
- Utolsó lépésként hozzáöntjük a főtt tarhonyát a lecsós alaphoz, alaposan átforgatjuk és pár perc alatt összemelegítjük. Szükség szerint sózzuk még, majd azon melegében tálaljuk, friss petrezselyemmel megszórva.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 40 perc
Variációk egy témára: a klasszikus bácskai rizseshús e májas-tarhonyás verziója legalább annyira szaftos és ízes, mint az eredeti! Durván fél óra alatt elkészíthető, olcsó és laktató, ráadásul kellően "lecsós", így sokak új kedvencévé válhat ez az egyszerű recept. A tarhonyát főzhetjük egyből az ételbe is, de mi szeretjük lepirítani, ráadásul így párhuzamosan tud készülni a májjal, a végén pedig egy perc alatt összekeverhetjük.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!