Baconos roll
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
113g sertés szűzpecsenye123 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g serrano sonka17 kcal
-
109g portobello gomba23 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
64g bacon251 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
564
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
450g sertés szűzpecsenye491 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g serrano sonka68 kcal
-
435g portobello gomba93 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
255g bacon1002 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2251
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
30.4g sertés szűzpecsenye33 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
3.4g serrano sonka5 kcal
-
29.4g portobello gomba6 kcal
-
6.8g mozzarella20 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.2g bacon68 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
Összesen
152
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 978 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 259.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 657 micro
Összesen
564
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.1 g
Zsír
-
Összesen 157.5 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7547.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 2447 mg
-
Nátrium 3913 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1037 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2364 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2627 micro
Összesen
2251
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
450 g sertés szűzpecsenye
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 db portobello gomba
-
0.5 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 szelet bacon
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát dinszteljük a hagymás olajon.
- Hozzákeverjük a ledarált húshoz a hagymás-gombás egyveleget, a kis darabokra vágott szárított sonkát, petrezselymet és a fél tojást. Alaposan összekeverjük, sóval, borssak ízesítjük.
- Fél méter hosszú alufóliadarab középső részét (minden irányban a széleken 3 cm-t elhagyva) a puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Inkább fedjék egymást, mintsem hézag legyen közöttük, hisz ez alkotja majd a végén a külső borítást a hústöltelék körül. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és a fele hosszúságúakat tesszük le folytatólagosan az előző sor alá.
- Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába az apró darabokra vágott mozzarella golyókat.
- A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeverésen45 percig sütjük. (A sütőrácsra helyezzük, alá pedig alufóliával kibélelt tepsit helyezünk, hogy az esetlegesen kifolyó húslevet felfogja.)
- A 45 perc leteltével, óvatosan kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufólfóliából, és a húslevet leöntve, a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe. Időnként megforgatva, kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1051
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 165649
- Feltöltés dátuma: 2007. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A hústekercs készítésének ötlete egy angol gasztronómiai magazint lapozgatva jött: egy karácsonyi receptet futottam át, melyben ugyan az édeskés íz dominált inkább (a húst gesztenyével, almával és vörösáfonyával ízesítették). A karácsony elmúlásával a kedvem is elment ettől az ízkombinációtól, így aktuális hangulatomra igazítottam az alapelgondolást. Főfogásként melegen, rizzsel körítve, hideg előételként pedig egy kis szelet barna kenyérrel kínáljuk.