r
Nosalty Logó

Baconös kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bokine
Baconös kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5776.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    4030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral összekeverjük, és meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen megfuttatjuk.
  2. A sima lisztet átszitáljuk, belerakjuk a réteslisztet és a sót. Összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, és összedolgozzuk. Apránként adjuk hozzá az olajat, és még mindig dagasszuk egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától, és nem lesz szép tiszta a kezünk. Kb. 20 perc.
  4. Ekkor letakarjuk az edényt, és meleg helyen kelesztjük a tésztát. Ez kb. 1/2 óra.
  5. Ha megkelt, kiborítjuk lisztes felületre, kezünkkel széthúzogatjuk kb. 50x50 cm-re, mint ha lángos lenne.
  6. Megszórjuk apróra vágott bacon szalonnával, és feltekerjük, mint a bejglit.
  7. Megformázzuk, kiolajozott formába rakjuk, és még 1/2 órát kelesztjük.
  8. Tetejét bevagdossuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5369
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Ajánló

A liszt és folyadék aránya mindig a liszt minőségétől függ, én sem tettem bele rögtön az összes folyadékot. Nekem ez a liszt most felvette a hozzávalókban írt  folyadékot. Kelt tésztánál bevált módszerem, hogy a sütő aljába rakok egy fémkonzerves dobozba vizet.  Ettől nem szárad ki a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elfogyott a kenyerünk, nekiálltam sütni. Nagyon finom lett, Gábor fiam rögtön nekiesett. Igazán tartalmas, jó ízű kenyeret kaptam, ki fogom próbálni sonkával is. Már csak azért is, mert itt a húsvét. Senki ne féljen a kenyérsütéstől, mert semmi exra nincs benne, és sokkal ízletesebb, tömörebb kenyeret kapunk, mint amit a boltokban árulnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...