r
Nosalty Logó

Baconös-fűszeres fasírtgombócok sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconös-fűszeres fasírtgombócok sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 985 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 1966 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A fasírthoz

A mártáshoz

Összesen 237 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 985 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5685.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    2215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1966 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A sertéskarajt ledaráljuk, aprítjuk (kb. 30 dkg/2fő).
  2. A vöröshagymát és a fokhagymátfelkockázzuk és megdinszteljük kevés olajon.
  3. Hozzáadjuk a húshoz, majd a sót, a borsot, a borsikafüvet és a felkockázott bacont (4 csík) is, ezután tovább aprítjuk.
  4. Hozzákeverünk 1 tojást és a darált zabpelyhet (vagy prézlit), amennyit felvesz, hogy golyókká lehessen formázni.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, fóliával letakarva kb 40 percig sütjük időnként átforgatva.
  6. A mártáshoz egy serpenyőben összemelegítjük a mascarponét (2 ek), 5-5 dkg parmezánt és füstölt sajtot, kicsi tejszínnel fellazítjuk, só, bors és bacon kerül bele, és addig melegítjük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6372
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Előételnek, főételnek, ki miként kívánja. Kb 10 db fasírtgolyó lesz ebből a mennyiségből.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb variáció a fasírtgolyóra... A bacon és sajt füstölt illata járja körbe tőle a konyhát.  

Hozzávalók

A fasírthoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...