r
Nosalty Logó

Baconös-brokkolis rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bonduelle
Baconös-brokkolis rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Besamel

Rakott tészta

Összesen 646 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Besamel

Rakott tészta

Összesen 2581 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Besamel

Rakott tészta

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 646 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4876.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3472 micro
Összesen 2581 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 188 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Besamel

Rakott tészta

Elkészítés

Besamel

  1. A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán utána öntsük fel újra tejjel. A cél, hogy egy nem túl folyós, de nem is nagyon masszív besamelt kapjunk.
  2. Ha készen vagyunk, akkor szórjuk meg borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Lehet is használni majd a rakott tésztához.

Rakott tészta

  1. A tésztát a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük, a brokkolit pedig körülbelül 7-8 perc alatt sós vízben puhára főzzük.
  2. Egy hőálló edényt a vajdarabkánkkal kikenünk, majd ebbe borítjuk a tésztát, ráhalmozzuk a brokkolit, az egészet megöntözzük besamellel, és befedjük baconszeletekkel.
  3. Sütőben 200°C-ra előmelegítve, nagyjából 10-15 percig sütjük, amíg a bacon megsül. Aztán kivesszük, és megszórjuk az egészet sajttal, és ezután még visszatesszük annyi időre, hogy a sajt megolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 628
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 51970
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-brokkolis rakott tészta
Bonduelle 39 recept

Pillanatok alatt elkészülő, kiadós egytálételhez nincs másra szükségünk, mint brokkolira, tésztára és egy kis besamel szószra. Ezeknek a segítségével fél órán belül ételt varázsolhatunk az asztalra!

Hozzávalók

Besamel

Rakott tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...