r
Nosalty Logó

Baconbe tekert túróval töltött paprika és paradicsom sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Baconbe tekert túróval töltött paprika és paradicsom sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.3 g
  • Cink
    175 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    138 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2468 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089 g
  • Cink
    526 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    413 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    781 micro
  • β-karotin
    7403 micro
  • β-crypt
    493 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3965 micro
Összesen 1893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    980 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókákat megpucoljuk, félig megfőzzük.
  2. A töltelék összetevőit összekeverjük.
  3. A paprikák csumáját eltávolítjuk, a hegyes paprikát hosszában félbevágjuk, a paradicsomokat leskalpoljuk, belsejüket kikanalazzuk, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adjuk.
  4. Újra összekeverjük, megtöltjük vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerjük őket a baconszalonnával.
  5. Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolunk, belerakjuk a felszeletelt csicsókát, fűszerezzük, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat, és betesszük a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütjük.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítjük chilvel és petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1046
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Régen a szegény emberek tápláléka volt a csicsóka, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...