Baconbe tekert egybensült fasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
43g bacon167 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
Összesen
446
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
255g bacon1002 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
2672
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
43.7g darált sertéshús79 kcal
-
14.1g zsemle39 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
22.3g bacon88 kcal
-
1.3g sertészsír12 kcal
Összesen
234
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
446
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.7 g
Zsír
-
Összesen 182.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7647 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1900 mg
-
Nátrium 4821 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 673.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 597 micro
Összesen
2672
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
3 db zsemle
-
2 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 kávéskanál köménymag
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
15 szelet bacon
Elkészítés
- A darált húshoz adjuk a vöröshagymát igen apróra vágva. A fokhagymanyomón belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva. Alaposan összekeverjük.
- Kikenünk egy ovális jénai tálat. A megformázott fasírtot belehelyezzük, amit előtte bacon szalonnába tekertünk.
- 190 fokon, alul-felül sütésen sütjük, amíg a szalonna megpirul ropogósra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 39890
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.
Ajánló
Ünnepnapokon, hideg sültként is tálalom a vendégeknek. Vegyes zöldségekkel: retek, paradicsom, paprika, savanyúság, majonézes franciasaláta, stb... Akinek van, a húst teheti őzgerincbe is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyakran szétvált az egybesült fasírt. A darált hús, hol zsírosabb, hol soványabb húsból készült. A lapocka a legjobb, de annak a minősége is változó. Ha egybesültet készítek, akkor baconbe csavarva biztosan egybe marad! Mellette igen finom ízt ad neki.