r
Nosalty Logó

Babos mártogató csípős háromszögekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Babos mártogató csípős háromszögekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mártogatóhoz

A háromszögekhez

Összesen 911 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mártogatóhoz

A háromszögekhez

Összesen 3643 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mártogatóhoz

A háromszögekhez

Összesen 353 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 911 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8416.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2020 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    950 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1818 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 3643 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A mártogatóhoz

A háromszögekhez

Elkészítés

A mártogatóhoz

  1. A háromszögekhez az összes hozzávalót villával összegyúrjuk, fóliába csomagolva berakjuk a hűtőbe 30 percre.
  2. A mártogatóhoz a babot leszűrjük, leöblítjük és jól lecsepegtetjük. Az összes többi hozzávalóval késes aprítóban pépesítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  3. Begyújtjuk a sütőt. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, 5 cm széles csíkokra vágjuk, ezt pedig háromszögekre. Sütőlemezre rakjuk.
  4. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a teteje. Tortarácson hagyjuk teljesen lehűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7587
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

A háromszögek tetejét sütés előtt megszórhatjuk cayenne borssal, ha csípősebbre akarjuk készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a babos alapú mártogatókat a krémességük miatt, meg amiért a fokhagymával jól elvannak. Nagyszerű párosítás ezzel a kis csípős tésztával.

Hozzávalók

A mártogatóhoz

A háromszögekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...