r
Nosalty Logó

Babos karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Babos karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4781 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 797 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8706 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    2049 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1723 mg
  • Foszfor
    3951 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    128 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3163 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 4781 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1115 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonna zsírját kisütjük, kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. (Ha túl sok zsír sült ki belőle, leszedjük, hogy kb. 2 evőkanálnyi maradjon.)
  2. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zsíron kisütjük, és ezt is kiszedjük a tányérra.
  3. Ezután pirítjuk a hagymát meg a zellert, rászórjuk a lisztet és szintén megpirítjuk. A sűrített paradicsomot 0,5 l vízzel elkeverjük, és ráöntjük a megpirított lisztes zöldségekre. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőt begyújtjuk. A babot beleöntjük egy nagy tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt meg a fokhagymát, és összekeverjük. A tetejére rakjuk az elősütött húst meg szalonnát.
  5. Lefóliázzuk, berakjuk a meleg sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20420
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömnél ettem paradicsomos babot sült kolbásszal. Nagyon ízlett, de én inkább nem használok konzervet, ha nem muszáj. A karaj pedig a párom miatt lett mellé sütve, mert neki az a kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...