r
Nosalty Logó

Babgulyás, ahogy mi szeretjük

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
BartaSimon
Babgulyás, ahogy mi szeretjük
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    969 micro
  • β-karotin
    2326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11504.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1277 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    5078 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    3699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1975 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2242 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7754 micro
  • β-karotin
    18609 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 4079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 85 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk.
  2. Összeaprítjuk a hozzávalókat, a hagymát apróra, a húst apró kockákra vágjuk, a répát és a zöldséget felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk.
  3. A zsiradékon a felaprított hagymát megdinszteljük, majd belerakjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az előző este beáztatott babot. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és zöldséget, a fűszereket, a krumpli és a babérlevél kivételével, és felöntjük vízzel.
  5. Főzzük kb. 1 órát. Ez idő alatt elkészítjük a csipkedettet. 1 tojást és dupla annyi lisztet összegyúrunk. (1 db tojás kb. 52 g, ehhez 104 g liszt szükséges.) Ha összeállt, jó kemény tésztát kapunk, és konyharuhára csipkedjük, hogy picit száradjon.
  6. A leveshez hozzáadjuk a krumplit is és a babérlevelet, majd tovább főzzük. (Én azért adom később hozzá a krumplit, mert hamarabb megfő, mint a zöldség, répa.)
  7. Hozzáadjuk a csipkedettet is, és készre főzzük!
  8. Akkor az igazi ez a leves, ha kb. 3 órát fő, és legalább annyit pihen főzés után. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 100
  • 7 napos nézettség: 1088
  • Össznézettség: 320863
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 16.

Ajánló

Önmagában is nagyon laktató leves, pláne jó puha kenyér kíséretében, de desszertként lehet hozzá bármilyen gombócot (szilvás, túrós, stb), derelyét, akár fánkot, palacsintát kínálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás, ahogy mi szeretjük
BartaSimon 6 recept

Nagyon ízletes, sűrű leves, önmagában is nagyszerű!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...