r
Nosalty Logó

Babgulyás 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babgulyás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 774 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 3096 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 177 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 774 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    243 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6474.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    2944 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2136 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11801 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 3096 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A babgulyáshoz

  1. Egy nagy fej hagymát apróra vágunk, pici olajon, esetleg ha van, akkor kockára vágott szalonnának a zsírján lepirítjuk, majd 1 mk pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és rádobjuk a gulyáshúst.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd az összeaprított leveszöldséggel (ne túl apróra, mert szét fog főni) és az előre egy éjszakára beáztatott babbal pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Ezután felöntjük vízzel, és hagyjuk főni.
  4. A babtól függ a főzési idő, de ha jól beáztattuk, és nincsen hatalmas pechünk, akkor 1-1.5 óra alatt kényelmesen megfő. Mikor már majdnem puha a bab, akkor belekockázzuk az újburgonyát, és meggyúrjuk a csipetkét.
  5. Egy tálba beleeresztünk 1 tojást (én 1 tojásból szoktam csinálni), megsózzuk, és annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk.
  6. Ezután belecsipkedjük a levesbe, és még kb. 8-10 percig főzzük.
  7. Ezután pici olajból és lisztből rántást készítünk egy pici pirospaprikával, és a levest berántjuk vele. Még 2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk, és pici vízzel hígabbra kevert tejföllel leöntve tálaljuk :)
  • Receptkönyvben: 407
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 148475
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

A legjobb igazi, frissen kisült házi kiflivel, mi is azzal ettük :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A babgulyás nagyon kiadós, nagyon finom és nem mellesleg olcsó étel. Az arányokon tetszés szerint változtathatunk. Az enyémnek mindig "szűk" a leve, azaz nagyon sűrű, jó tartalmas leves. Ennek ellenére van, aki sok lével szereti, több krumplival, több csipetkével, esetleg inkább jóval húsosabban. A babgulyás tipikusan "ahány ház, annyi szokás" étel, de mi nagyon szeretjük :)

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...