Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
főzelék
-
83g vörösbab281 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
66 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g ecet0 kcal
hagymás-paprikás zsír
-
5g sertészsír45 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0 kcal
Összesen
531
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
főzelék
-
250g vörösbab843 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
199 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g ecet0 kcal
hagymás-paprikás zsír
-
15g sertészsír135 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0 kcal
Összesen
1598
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
főzelék
-
7g vörösbab24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
84.5g víz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g sertészsír8 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g ecet0 kcal
hagymás-paprikás zsír
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
Összesen
46
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
531
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2418.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 3183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1032 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
1598
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
főzelék
-
25 dkg vörösbab
-
3 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 púpozott ek teljes kiőrlésű liszt
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
1 kk oregánó
-
1 kk kakukkfű
-
2 ek tejföl
-
2 késhegynyi borsikafű
hagymás-paprikás zsír
-
1 ek sertészsír
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 kk fűszerpaprika
Elkészítés
főzelék
- A babot előtte való nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és hideg vízben a babérlevéllel oda tesszük főlni. Fedővel takarjuk. Kb. 1 óra hossza után fűszerezzük, fokhagymát is beletörjük (kivétel a borsikafű). Mikor érezzük, hogy már elég puha a bab, elkészítjük rá a rántást.
- A zsírba apróra belevágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük (nem pirítjuk!), mikor már fonnyadt, hozzáadjuk a lisztet, amit megpirítunk benne. Kevés hideg vízzel feleresztjük, simára keverjük, és a babra öntjük. A tejfölt elkeverjük a babból vett kis folyadékkal, az ecettel, borsikafűvel, és folyamatos keveréssel beleöntjük. Lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
- Tálalásnál a hagymás zsírral (ki mennyire bőven szereti), megöntözzük, azaz "nyakon öntjük"!! Friss kenyérszelettel kínáljuk. Jó étvágyat!!
hagymás-paprikás zsír
- A zsíron kissé megfonnyasztjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a fűszerpaprikát rászórjuk, és a gázról egyből levesszük.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 7738
- Feltöltés dátuma: 2019. november 20.
Ajánló
Mikor a tejfölös habarást készítjük rá, és a főzeléket hígnak találjuk, a tejfölbe keverjünk kis lisztet, amivel keverjük simára!! Az ecettel való ízesítést érdemes kipróbálni,mert a nélkül nem olyan az íze!!! Mi chili paprikát is szórunk bele, mert ezzel lesz teljes!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Emlékszem, mikor a lányom óvodába járt, és a szülinapján mi is megjelentünk. Éreztem a finom illatokat, ami a konyha felől szállt..... az óvónéni nekem is kért a konyhás nénitől az akkori ebédből, ami babfőzelék volt!! Több év után is emlékszem az ízére, és próbáltam ugyanolyan finomra elkészíteni.....sikerült!!! :-))))