r
Nosalty Logó

Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Babfőzelék hagymás-paprikás zsírral nyakon öntve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Összesen 531 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Összesen 1598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 531 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    3183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Elkészítés

főzelék

  1. A babot előtte való nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és hideg vízben a babérlevéllel oda tesszük főlni. Fedővel takarjuk. Kb. 1 óra hossza után fűszerezzük, fokhagymát is beletörjük (kivétel a borsikafű). Mikor érezzük, hogy már elég puha a bab, elkészítjük rá a rántást.
  2. A zsírba apróra belevágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük (nem pirítjuk!), mikor már fonnyadt, hozzáadjuk a lisztet, amit megpirítunk benne. Kevés hideg vízzel feleresztjük, simára keverjük, és a babra öntjük. A tejfölt elkeverjük a babból vett kis folyadékkal, az ecettel, borsikafűvel, és folyamatos keveréssel beleöntjük. Lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
  3. Tálalásnál a hagymás zsírral (ki mennyire bőven szereti), megöntözzük, azaz "nyakon öntjük"!! Friss kenyérszelettel kínáljuk. Jó étvágyat!!

hagymás-paprikás zsír

  1. A zsíron kissé megfonnyasztjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a fűszerpaprikát rászórjuk, és a gázról egyből levesszük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 7738
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 20.

Ajánló

Mikor a tejfölös habarást készítjük rá, és a főzeléket hígnak találjuk, a tejfölbe keverjünk kis lisztet, amivel  keverjük simára!! Az ecettel való ízesítést érdemes kipróbálni,mert a nélkül nem olyan az íze!!! Mi chili paprikát is szórunk bele, mert ezzel lesz  teljes!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emlékszem, mikor a lányom óvodába járt, és a szülinapján mi is megjelentünk. Éreztem a finom illatokat, ami a konyha felől szállt..... az óvónéni nekem is kért a konyhás nénitől az akkori ebédből, ami babfőzelék volt!! Több év után is emlékszem az ízére, és próbáltam ugyanolyan finomra elkészíteni.....sikerült!!! :-))))

Hozzávalók

főzelék

hagymás-paprikás zsír

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...