r
Nosalty Logó

Babapiskótás-csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Babapiskótás-csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 3918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4050.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojásfehérjét felverjük habnak, 1-2 perc után hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, és keményre verjük.
  2. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 4 tojás sárgáját,és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Ha kész, és kihűlt, megkenjük baracklekvárral.
  5. Tetejére rumos neszkávéban megforgatott babapiskótát teszünk.
  6. A pudingot megfőzzük, és mikor majdnem kész, belekeverünk 10-15 dkg olvasztott margarint, és főzzük még 5 percig.
  7. Ha kihűlt, rákenjük a babapiskótára, tetejére vízgőzben olvasztott csokoládét rakunk (az kockára tördelt csokoládét egy fémtálban forrásban lévő víz fölé tesszük megolvadni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 44965
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babapiskótás-csokis szelet
Ildikó79 41 recept

Vasárnapi ebéd készítésekor jutott eszembe ez a könnyű és gyorsan elkészíthető finom recept.

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...