Ázsiai haltekercs
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g hal288 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
10g teriyaki szósz9 kcal
-
10g osztrigaszósz5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45.8g hal26 kcal
-
25.2g tojás32 kcal
-
25.3g újhagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.1g gyömbér1 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.9g teriyaki szósz1 kcal
-
0.9g osztrigaszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 735.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 149.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 95 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2941.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1081 mg
-
Nátrium 1185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 597.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 470 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 570 micro
-
K vitamin: 348 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 855 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 991 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3101 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Két tojást szétválasztunk, a fehérjéket félrerakjuk. A maradék három tojást a két sárgájával, egy csipet sóval és borssal alaposan összekeverjük.
- A tojásokat egy viszonylag nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben addig sütjük, amíg egy rugalmas omlettlapot nem kapunk. Figyeljünk oda, hogy ne legyen felgyűrődve a papír, mert akkor onnan lefolyik a tojás, és nem marad egyben a lap, valamint mindenképp süssük meg teljesen, itt nem cél a lágy tojás.
- A halfilét (én hekket használtam) pépesítjük. Ezt lehet késes aprítóval is vagy húsdarálóval, de ha nincs, akkor csak késsel addig dolgozunk rajta, amíg már maximum kis darabok maradnak benne egészben. Ha nagyon vizesnek tűnik a massza, ami fagyasztott halnál könnyen előfordulhat, akkor egy sűrű textil segítségével nyomkodjuk kicsit ki a felesleges nedvességet.
- Az újhagymát, fokhagymát, valamint a gyömbért olyan apróra vágjuk, amennyire csak lehet. Itt is segíthet egy késes aprító.
- A félrerakott tojásfehérjét a szószokkal, a citromlével, sóval és borssal alaposan elkeverjük. Ha bármilyen más fűszert szeretnénk a tekercsbe rakni, akkor itt érdemes hozzáadni.
- A halat, zöldségeket és a fehérjés keveréket összeöntjük, és jó alaposan összedolgozzuk, hogy egy homogén masszát kapjunk.
- A tojáslapot kiterített alufóliára helyezzük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a halpasztát. Óvatosan, de szorosan feltekerjük a fóliával, majd annak a végeit eltekerjük, hogy egy szoros kis csomagot kapjunk.
- 170 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük, majd megvárjuk, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűl. Ekkor kicsomagoljuk a fóliából, felszeleteljük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 860
- Feltöltés dátuma: 2019. január 20.
Ajánló
Tálalhatjuk hidegen, melegen, akár szendvicsbe is rakható. Köretnek sushi stílusú rizst ajánlok, amihez szimplán 1 bögre rizs-másfél bögre víz arányban megfőzünk bármilyen rizst, és azt forrón összekeverjük 1 deci rizsecet, 1 ek cukor és 1 ek só keverékével. Ha variálni szeretnénk a recepten, akkor a tojáslapba lehet keverni zöldségeket, de csak moderált mennyiségben, különben szétesik. A halas mixbe körülbelül csak a fantázia szab határt annak, hogy mit rakhatunk még. Ha szép spirálos tekercseket akarunk, érdemes két tojáslapot sütni, és azokon elosztani ugyanennyi halas mixet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy hirtelen halehetnék miatt született a recept, valahogy a sushi és a hagyományos fasírt szerelemgyerekeként írnám le. Ha nem szereti az ember az ázsiai ízvilágot, akkor amúgy tetszőlegesen keverhető, de nekem ez nagyon bejött.