r
Nosalty Logó

Ázsiai haltekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
iceScream
Ázsiai haltekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2941.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    570 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3101 micro
Összesen 720 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két tojást szétválasztunk, a fehérjéket félrerakjuk. A maradék három tojást a két sárgájával, egy csipet sóval és borssal alaposan összekeverjük.
  2. A tojásokat egy viszonylag nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben addig sütjük, amíg egy rugalmas omlettlapot nem kapunk. Figyeljünk oda, hogy ne legyen felgyűrődve a papír, mert akkor onnan lefolyik a tojás, és nem marad egyben a lap, valamint mindenképp süssük meg teljesen, itt nem cél a lágy tojás.
  3. A halfilét (én hekket használtam) pépesítjük. Ezt lehet késes aprítóval is vagy húsdarálóval, de ha nincs, akkor csak késsel addig dolgozunk rajta, amíg már maximum kis darabok maradnak benne egészben. Ha nagyon vizesnek tűnik a massza, ami fagyasztott halnál könnyen előfordulhat, akkor egy sűrű textil segítségével nyomkodjuk kicsit ki a felesleges nedvességet.
  4. Az újhagymát, fokhagymát, valamint a gyömbért olyan apróra vágjuk, amennyire csak lehet. Itt is segíthet egy késes aprító.
  5. A félrerakott tojásfehérjét a szószokkal, a citromlével, sóval és borssal alaposan elkeverjük. Ha bármilyen más fűszert szeretnénk a tekercsbe rakni, akkor itt érdemes hozzáadni.
  6. A halat, zöldségeket és a fehérjés keveréket összeöntjük, és jó alaposan összedolgozzuk, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  7. A tojáslapot kiterített alufóliára helyezzük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a halpasztát. Óvatosan, de szorosan feltekerjük a fóliával, majd annak a végeit eltekerjük, hogy egy szoros kis csomagot kapjunk.
  8. 170 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük, majd megvárjuk, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűl. Ekkor kicsomagoljuk a fóliából, felszeleteljük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 860
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 20.

Ajánló

Tálalhatjuk hidegen, melegen, akár szendvicsbe is rakható. Köretnek sushi stílusú rizst ajánlok, amihez szimplán 1 bögre rizs-másfél bögre víz arányban megfőzünk bármilyen rizst, és azt forrón összekeverjük 1 deci rizsecet, 1 ek cukor és 1 ek só keverékével. Ha variálni szeretnénk a recepten, akkor a tojáslapba lehet keverni zöldségeket, de csak moderált mennyiségben, különben szétesik. A halas mixbe körülbelül csak a fantázia szab határt annak, hogy mit rakhatunk még. Ha szép spirálos tekercseket akarunk, érdemes két tojáslapot sütni, és azokon elosztani ugyanennyi halas mixet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ázsiai haltekercs
iceScream 8 recept

Egy hirtelen halehetnék miatt született a recept, valahogy a sushi és a hagyományos fasírt szerelemgyerekeként írnám le. Ha nem szereti az ember az ázsiai ízvilágot, akkor amúgy tetszőlegesen keverhető, de nekem ez nagyon bejött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...