Avokádós pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
1076
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
4305
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
318
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 82.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2221.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 123.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
1076
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 120 g
Zsír
-
Összesen 328.7 g
-
Telített zsírsav 185 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8884.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 2917 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 2865 mg
-
Nátrium 2674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 492.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2833 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 2783 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1161 micro
Összesen
4305
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, a közepébe egy mélyedést csinálunk, oda beleütjük a tojások sárgáját.
- Ráreszeljük a sajtot.
- Apróra vágjuk az avokádót és a fokhagymát.
- Egy keverőkancsóban a tejföllel és a tejjel összekeverjük.
- Ráöntjük a lisztes keverékre, sózzuk, borsozzuk.
- Gyorsan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle.
- Nyújtódeszkán olajos kézzel kinyújtjuk. Közepes pogácsaformával kiszúrjuk a tésztát.
- Zsírozott sütőlemezre rakjuk.
- A pogácsák tetejét tojásfehérjével megkenjük.
- Rátesszük a magkeverékeket, enyhén a közepükre nyomva.
- 200 fokon elkezdjük sütni.
- Rögtön az elején visszavesszük a hőfokot 160 fokra.
- Arany színűre sütjük a pogácsákat.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: nagy tepsi
- Sütés ideje: 17 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6966
- Feltöltés dátuma: 2011. június 30.
Ajánló
Nagyon egyszerű megcsinálni, hamar elkészíthető vendégváró.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Előző este gucamolét készítettem, és így jött hirtelen az avokádós pogácsa ötlete.