Avokádós konyakos ráksaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
95g avokádó112 kcal
-
63g garnéla44 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
186
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
380g avokádó450 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
751
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
56.3g avokádó67 kcal
-
37g garnéla26 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3.3g majonéz17 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
111
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 108.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
186
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2724.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 434.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 932 micro
Összesen
751
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db avokádó
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
3 levél bazsalikom
-
3 szál petrezselyem
-
1 kávéskanál chilipehely
-
1 csipet só
Elkészítés
- Avokádót kettévágjuk, és kiemeljük a magját. A mirelit rákokat kiolvasztjuk.
- Kialakítjuk a saláta csónakokat úgy, hogy kicsit óvatosan kivájjuk az avokádó húsát, hogy maradjon még egy fél centiméteres pereme. Egy picit levágunk a talpából, hogy könnyebben megálljanak a csónakok. (TIPP: felszolgálhatjuk sima salátás tálkákban is, akkor az egész avokádót megpucoljuk és felszeleteljük.)
- Az avokádó húsát egy turmixgépbe tesszük, rácsurgatjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a majonézt, egy pici mustárt és a konyakot (!). Megfűszerezzük sóval, őrölt borssal és chilipehellyel. Turmixgépben teljesen krémes állagúra pürésítjük.
- A petrezselymet és bazsalikomot apróra vágjuk, és a zöld krémbe szórjuk. Pár darab rákot félreteszünk a tetejére díszítésnek, a többit pedig belekeverjük az avokádó mártásba, és nagy mozdulatokkal összeforgatjuk.
- A salátát visszatöltjük az avokádó csónakokba, és citromgerezddel és pirítós kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6477
- Feltöltés dátuma: 2014. január 26.
Ajánló
Finom behűtött rozé borral isteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk a karácsony elmaradhatatlan előétele az avokádós ráksaláta. Villámgyorsan elkészíthető, és méltó dísze az ünnepi asztalnak. De ne gondoljátok, hogy csak ünnepnapra való menü! Sima hétköznapokra is remek saláta készíthető az avokádóból. Kicsit pénztárcakímélőbb változata, ha a rákok helyett szurimiből (ún. rákhúsimitációból) készítjük.