r
Nosalty Logó

Avokádókrém vegyes zöldségsalival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
N-ivaló
Avokádókrém vegyes zöldségsalival
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 805 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 66 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    529 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    530 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2644 micro
  • β-karotin
    11389 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    2649 micro
  • Lut-zea
    4862 micro
Összesen 805 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. Hámozzuk meg az avokádókat, és távolítsuk el a magot. Egy kisebb tálban villával vagy mixerbottal törjük össze/pépesítsük.
  2. Törjük bele a fokhagymát, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót is (mustár, majonéz, vöröshagyma stb.)
  3. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd dolgozzuk össze krémmé.
  4. Pirítós vagy kétszersült kenyérszeleteket kenjük meg az elkészült krémmel, majd a többi hozzávalót aprítsuk vékony kis csíkokra (a paradicsom kivételével, azt tetszés szerint szeletben vagy cikkekre vágva), majd rendezzük el a tetején.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1434
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Ajánló

Friss hozzávalókból is elkészíthető, de előre csomagolva megtalálható a zöldségkeverék a nagyobb hipermarketekben, így rengeteg időt megspórolunk az elkészítéskor. Az elkészült avokádókrémet felhasználás előtt 1/2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
N-ivaló 7 recept

Alapvetően ez egy tavaszi, nyári recept, de szerintem nem okoz gondot téli időszakban elkészíteni. Rendkívül gyorsan elkészíthető uzsonna vagy vacsora alap. Mindemellett egészséges és eszméletlen finom! :)

Hozzávalók

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...