r
Nosalty Logó

Aszaltszilvával töltött csirkemell diós bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rada Anna
Aszaltszilvával töltött csirkemell diós bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Összesen 2843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2416.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9664.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    6927 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 2843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Elkészítés

Hús

  1. A borhoz hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és az aszalt szilvát, megy egy éjszakára vagy egy órára a hűtőbe. Ez lesz a vörösbormártásnak is az alapja.
  2. A húst kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral ízlés szerint. Folpakkra tesszük, az egyik szélére sorakoztatjuk a lecsepegtetett aszalt szilvát és feltekerjük, egy órára hűtőbe rakjuk.
  3. A diót és a rozmaringot egy kevés sóval késes aprítóval összedaráljuk, jobb, ha vannak benne nagyobb darabok is.
  4. Hűtőből kivéve megkenjük a húst az olvasztott vajjal és beleforgatjuk a diós keverékbe. 180°C-os sütőbe rakjuk 90 percre.

Hercegnőburgonya

  1. Megpucoljuk a krumplit, nagyobb kockákra vágjuk és megfőzzük.
  2. A megfőtt krumplit pépesítjük krumplinyomóval. Először hozzáadjuk a vajat, majd a tojást és a többi hozzávalót.
  3. Csillagcsővel habzsákba tesszük. 5Sütőpapírral bélelt tepsire, ugyanakkora halmokat nyomunk.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Vörösbormártás

  1. A hagymát apróra vágjuk és vajon megdinszteljük.
  2. A maradék szilvát összedaráljuk a maradék vörösborral és a cukorral az aprítóba. 3A hagymához hozzáöntjük a vörösboros, szilvás pürét és felmelegítjük.
  3. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt és hozzáöntjük a mártás alapjához és besűrűsítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 3
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rada Anna 3 recept

Hozzávalók

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...