Aszaltszilvával töltött csirkemell diós bundában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rada Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
18g dió114 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
4g vaj25 kcal
Hercegnőburgonya
-
150g burgonya87 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Vörösbormártás
-
3g barna cukor10 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
14 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
710
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
70g dió458 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
14g vaj100 kcal
Hercegnőburgonya
-
600g burgonya347 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Vörösbormártás
-
10g barna cukor38 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
57 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2843
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús
-
23.5g csirkemellfilé28 kcal
-
2.6g aszalt szilva6 kcal
-
10.4g vörösbor9 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3.7g dió24 kcal
-
0.4g rozmaring0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Hercegnőburgonya
-
31.3g burgonya18 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Vörösbormártás
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
10.4g vörösbor9 kcal
-
2.6g aszalt szilva6 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
147
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2416.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 300.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
710
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132 g
Zsír
-
Összesen 142.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 719 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9664.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 1773 mg
-
Nátrium 6927 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 776 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
2843
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Hús
-
2 db csirkemellfilé
-
50 g aszalt szilva
-
200 ml vörösbor
-
3 db szegfűszeg
-
1 db fahéj
-
1 ek só
-
1 teáskanál bors
-
2 teáskanál fokhagymapor
-
70 g dió
Hercegnőburgonya
-
600 g burgonya
-
70 g vaj
-
1 db tojás
-
1 kk szerecsendió
-
1 tk bors
-
1 kk szerecsendió
Vörösbormártás
-
1 ek barna cukor
-
1 ek vaj
Elkészítés
Hús
- A borhoz hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és az aszalt szilvát, megy egy éjszakára vagy egy órára a hűtőbe. Ez lesz a vörösbormártásnak is az alapja.
- A húst kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral ízlés szerint. Folpakkra tesszük, az egyik szélére sorakoztatjuk a lecsepegtetett aszalt szilvát és feltekerjük, egy órára hűtőbe rakjuk.
- A diót és a rozmaringot egy kevés sóval késes aprítóval összedaráljuk, jobb, ha vannak benne nagyobb darabok is.
- Hűtőből kivéve megkenjük a húst az olvasztott vajjal és beleforgatjuk a diós keverékbe. 180°C-os sütőbe rakjuk 90 percre.
Hercegnőburgonya
- Megpucoljuk a krumplit, nagyobb kockákra vágjuk és megfőzzük.
- A megfőtt krumplit pépesítjük krumplinyomóval. Először hozzáadjuk a vajat, majd a tojást és a többi hozzávalót.
- Csillagcsővel habzsákba tesszük. 5Sütőpapírral bélelt tepsire, ugyanakkora halmokat nyomunk.
- 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Vörösbormártás
- A hagymát apróra vágjuk és vajon megdinszteljük.
- A maradék szilvát összedaráljuk a maradék vörösborral és a cukorral az aprítóba. 3A hagymához hozzáöntjük a vörösboros, szilvás pürét és felmelegítjük.
- Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt és hozzáöntjük a mártás alapjához és besűrűsítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 3
- Feltöltés dátuma: 2024. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rada Anna
3 recept