r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-unicumos puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Aszalt szilvás-unicumos puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Összesen 958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Összesen 7671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9737.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2998 mg
  • Nátrium
    4610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1600.7 g
  • Cukor
    1184 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    930 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2689 micro
Összesen 7671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a 4 ek vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. Ha kihűlt a piskótánk, vékonyan levágjuk a tetejét, és a belsejét kivágjuk úgy, hogy körben és alul kb. 0,5 cm maradjon. A citromokat kicsavarjuk (0,8 dl-t), és a porcukorral felmelegítjük, időnként megkeverve, hogy a cukor felolvadjon. A citromos cukorszirupot kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a málnaszörpöt és a feldarabolt piskótabelső felét, a másik felébe a szilvás unicumot (én nem áztattam be az unicumba az aszalt szilvát, de a torta elkészítésének kezdete előtt kb. 2 órára be lehet áztatni, hogy puhuljon), és a feldarabolt piskótabelső másik felét.
  4. A narancsot kicsavarjuk (nekem a 0,3 dl narancslé volt), és összekeverjük a sárgabaracklekvárral. Bekenjük vele belül a piskótát, és a tetejének az alját.
  5. A piskótába alulra beleegyengetjük a málnás piskótadarabokat, majd elosztjuk rajta az aszalt szilvát. Erre tesszük az unicumos piskótadarabokat. Rátesszük a piskóta tetejét. Lefedjük egy sütőpapírral, és nehezéket teszünk rá, hogy összepréseljük. Egy éjszakát így hagyjuk.
  6. Másnap a sárgabaracklekvárt összekeverjük a 0,2 dl unicummal, és kívülről bekenjük vele a tortát. Kinyújtjuk a fondantot, és a tortát beleburkoljuk.
  7. Díszíthetjük, én ostyavirágokat tettem rá. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4808
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás-unicumos puncstorta
Gonoszka1 428 recept

Édesanyám születésnapja augusztus 20-án van, és erre készítettem ezt a tortát a mascarponés-gyümölcsös tekercs és a gyümölcsös-túrós zselé mellé. Természetesen a szokásos hideg tojás, a túrós-sajtos pogácsa, és a tormás sonkatekercs egyszerűen is a kínálatban volt. Azért találtam ki a puncstorta ilyen ízesítését, mert Édesanyám szereti az aszalt szilvát és az unicumot. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan fogyott. A sárgabaracklekvár és a málnaszörp saját gyártmány, de azért megsaccoltam, hogy kb. mekkora a költsége a tortához.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Tetejére

Tortaformához

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...