Aszalt szilvás-unicumos puncstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
50g piskótalap145 kcal
-
10g szörp30 kcal
-
10g unicum23 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
28g porcukor106 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
45 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
Tetejére
-
50g cukorfondant173 kcal
-
3g unicum6 kcal
-
42 kcal
Tortaformához
-
3g vaj18 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
958
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
400g piskótalap1160 kcal
-
80g szörp242 kcal
-
80g unicum185 kcal
-
160g citromlé35 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
130g sárgabaracklekvár361 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
Tetejére
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
20g unicum46 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
Tortaformához
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
7671
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
Piskótához
-
15.5g tojás19 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
8.4g cukor33 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
14.1g piskótalap41 kcal
-
2.8g szörp9 kcal
-
2.8g unicum6 kcal
-
5.6g citromlé1 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
1.1g narancslé0 kcal
-
4.6g sárgabaracklekvár13 kcal
-
17 kcal
Tetejére
-
14.1g cukorfondant49 kcal
-
0.7g unicum2 kcal
-
4.2g sárgabaracklekvár12 kcal
Tortaformához
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1217.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.1 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
958
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1891 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9737.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1578 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2998 mg
-
Nátrium 4610 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1600.7 g
-
Cukor 1184 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 859 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1013 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 1373 mg
-
Retinol - A vitamin: 930 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 280 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2689 micro
Összesen
7671
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Piskótához
Töltelékhez
-
22 dkg porcukor
-
0.3 dl narancslé
-
13 dkg sárgabaracklekvár
-
20 dkg aszalt szilva
Tetejére
-
0.2 dl unicum
-
12 dkg sárgabaracklekvár
Tortaformához
-
2 dkg vaj
-
2 dkg finomliszt
Elkészítés
Piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a 4 ek vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
- Ha kihűlt a piskótánk, vékonyan levágjuk a tetejét, és a belsejét kivágjuk úgy, hogy körben és alul kb. 0,5 cm maradjon. A citromokat kicsavarjuk (0,8 dl-t), és a porcukorral felmelegítjük, időnként megkeverve, hogy a cukor felolvadjon. A citromos cukorszirupot kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a málnaszörpöt és a feldarabolt piskótabelső felét, a másik felébe a szilvás unicumot (én nem áztattam be az unicumba az aszalt szilvát, de a torta elkészítésének kezdete előtt kb. 2 órára be lehet áztatni, hogy puhuljon), és a feldarabolt piskótabelső másik felét.
- A narancsot kicsavarjuk (nekem a 0,3 dl narancslé volt), és összekeverjük a sárgabaracklekvárral. Bekenjük vele belül a piskótát, és a tetejének az alját.
- A piskótába alulra beleegyengetjük a málnás piskótadarabokat, majd elosztjuk rajta az aszalt szilvát. Erre tesszük az unicumos piskótadarabokat. Rátesszük a piskóta tetejét. Lefedjük egy sütőpapírral, és nehezéket teszünk rá, hogy összepréseljük. Egy éjszakát így hagyjuk.
- Másnap a sárgabaracklekvárt összekeverjük a 0,2 dl unicummal, és kívülről bekenjük vele a tortát. Kinyújtjuk a fondantot, és a tortát beleburkoljuk.
- Díszíthetjük, én ostyavirágokat tettem rá. Szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4808
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Édesanyám születésnapja augusztus 20-án van, és erre készítettem ezt a tortát a mascarponés-gyümölcsös tekercs és a gyümölcsös-túrós zselé mellé. Természetesen a szokásos hideg tojás, a túrós-sajtos pogácsa, és a tormás sonkatekercs egyszerűen is a kínálatban volt. Azért találtam ki a puncstorta ilyen ízesítését, mert Édesanyám szereti az aszalt szilvát és az unicumot. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan fogyott. A sárgabaracklekvár és a málnaszörp saját gyártmány, de azért megsaccoltam, hogy kb. mekkora a költsége a tortához.