r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Aszalt szilvás töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 720 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 2880 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 720 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 2880 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, az élesztőt hozzáadjuk, a csipet sót, cukrot és a vajat meg a whiskey-t, tojást, és a tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1 órán át kelesztjük.
  2. Addig a szilvát apróra vágjuk, és összekeverjük az apróra vágott mandulával, barna cukorral és a gránátalma sziruppal. A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk, így a tölteléket is.
  3. Kinyújtjuk téglalap alakúra, és rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és hármat összefogva megfonjuk. A két végét alulra hajtjuk, és szilikon papírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a két fonott kalácskát. Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk a pisztáciával és a jégcukorral.
  4. 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük légkeveréses sütőben. Még forrón lekenjük tejjel.
  5. 4-5 napig fogyasztható zárt dobozban.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2048
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás töltött kalács
Zsuzsamama56 321 recept

Szeretem a különleges ízesítésű süteményeket, és ebből a kalácsok vannak első helyen. Igaz ritkán sütök effélét, mert sokáig nem áll el, ketten meg nem eszünk meg annyit, de ünnepekkor kiteszek magamért.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...