Aszalt sárgabarackos-magvas bagett
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
771
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
600g víz0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
17g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
16g napraforgómag93 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
Összesen
4625
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
54.1g finomliszt197 kcal
-
32.5g víz0 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
5.4g aszalt sárgabarack13 kcal
-
1.1g tökmag5 kcal
-
0.9g napraforgómag5 kcal
-
1g fenyőmag7 kcal
Összesen
250
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 1077 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 128.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
771
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.3 g
Zsír
-
Összesen 77.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8997.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 1463 mg
-
Nátrium 6463 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 856.6 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 768.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
4625
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg finomliszt
-
6 dl víz
-
25 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
1.5 ek só
-
0.5 dl olívaolaj
-
10 dkg aszalt sárgabarack
-
2 ek tökmag
-
2 ek napraforgómag
-
2 ek fenyőmag
Elkészítés
- A langyos vízben elkeverünk egy kiskanál cukrot és egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd ha az élesztő már felfutott, akkor az olívaolajjal együtt a liszthez adjuk.
- Összedolgozzuk az alapanyagokat, majd hozzákeverjük az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot és a magvakat.
- 15 percig dagasztjuk a tésztát, majd cipót formázunk belőle, és letakarva egy órán át a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megdagadt, akkor három részre osztjuk (egy adag kb. 60 dkg). Átgyúrjuk a tésztákat, majd ismét cipót formázunk belőlük, ezúttal már hármat. Letakarjuk, és addig kelesztjük, amíg az ujjunkat belenyomva nem jön vissza a tészta.
- Ha a tészta ismét megkelt, akkor bagettet formázunk belőlük: ovális formára kinyújtjuk a tésztát, majd a tetején a két csücsköt behajtjuk, és így tekerjük fel - ettől lesznek szépek a sarkai.
- Formázzuk a tésztát, és a bagett sütőbe téve újra kelesztjük, szintén addig, amíg az ujjunkat belenyomva nem jön vissza a tészta.
- Ha harmadszorra is megkelt, akkor a tetejét bevagdossuk, majd megkenjük kevés vízzel.
- 225 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Én hőálló tálba kevés vizet szoktam tenni a sütő aljára, mert így még ropogósabb lesz a héja!
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7025
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Ha reggelire friss bagettet szeretnénk enni, akkor inkább menjünk el a legközelebbi pékségbe, ugyanis ez a műfaj elég munkás. (Persze azt is választhatjuk, hogy hajnalban kelünk.) Ellenben vacsorára érdemes megcsinálni, hiszen eszméletlenül finom, kívül ropogós, belül puha a tészta. Kedvünk szerint bármivel ízesíthetjük, én most aszalt sárgabarackot és magokat tettem bele, de bármilyen fűszerrel vagy más aszalt gyümölccsel is kiváló! Ebből az adagból három darab bagett lesz.