r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos-magvas bagett

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Aszalt sárgabarackos-magvas bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8997.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    6463 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    856.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 4625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverünk egy kiskanál cukrot és egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd ha az élesztő már felfutott, akkor az olívaolajjal együtt a liszthez adjuk.
  3. Összedolgozzuk az alapanyagokat, majd hozzákeverjük az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot és a magvakat.
  4. 15 percig dagasztjuk a tésztát, majd cipót formázunk belőle, és letakarva egy órán át a duplájára kelesztjük.
  5. Ha a tészta megdagadt, akkor három részre osztjuk (egy adag kb. 60 dkg). Átgyúrjuk a tésztákat, majd ismét cipót formázunk belőlük, ezúttal már hármat. Letakarjuk, és addig kelesztjük, amíg az ujjunkat belenyomva nem jön vissza a tészta.
  6. Ha a tészta ismét megkelt, akkor bagettet formázunk belőlük: ovális formára kinyújtjuk a tésztát, majd a tetején a két csücsköt behajtjuk, és így tekerjük fel - ettől lesznek szépek a sarkai.
  7. Formázzuk a tésztát, és a bagett sütőbe téve újra kelesztjük, szintén addig, amíg az ujjunkat belenyomva nem jön vissza a tészta.
  8. Ha harmadszorra is megkelt, akkor a tetejét bevagdossuk, majd megkenjük kevés vízzel.
  9. 225 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Én hőálló tálba kevés vizet szoktam tenni a sütő aljára, mert így még ropogósabb lesz a héja!
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7025
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha reggelire friss bagettet szeretnénk enni, akkor inkább menjünk el a legközelebbi pékségbe, ugyanis ez a műfaj elég munkás. (Persze azt is választhatjuk, hogy hajnalban kelünk.) Ellenben vacsorára érdemes megcsinálni, hiszen eszméletlenül finom, kívül ropogós, belül puha a tészta. Kedvünk szerint bármivel ízesíthetjük, én most aszalt sárgabarackot és magokat tettem bele, de bármilyen fűszerrel vagy más aszalt gyümölccsel is kiváló! Ebből az adagból három darab bagett lesz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...