r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-sült hagymás partikenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Aszalt paradicsomos-sült hagymás partikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2803 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3672 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7459.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    862 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    3636 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    2604 micro
Összesen 2803 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2720 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót dagasztógép táljába mérünk (nem kell az élesztőt külön futtatni). 10 percig dagasztjuk a tésztát, míg fényes, sima lesz, és elválik a tál falától.
  2. Pihentetjük 20-30 percet, majd újra dagasztjuk néhány percig. Újabb 40-50 perces kelesztés következik a letakart tálban.
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel 3 részre osztjuk, mindegyikből hengert formálunk, és a kenyérsütő formába csúsztatjuk. Végeit felhelyezve 20-25 percig kelesztjük.
  4. A megkelt kenyeret 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Sütés után azonnal kivesszük a formákból, és rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 671
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-sült hagymás partikenyér
Évi néni 1830 recept

A fiam nagyon kevés kenyeret eszik, de ezt az ízkombinációt nagyon szereti. Külön kedveskedni akartam neki, hogy különböző formákra sütöttem. Nem kisgyerek már, de azért tetszett neki, és sokkal többet megevett belőle, mint ahogyan szokott. Mutatós kis szendvicseket készítettem belőle. Itt is igazolódott, hogy a szemünkkel is eszünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...