r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8745.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    3005 micro
Összesen 4536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2977 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt bekapcsoljuk előmelegítés céljából.
  2. A tepsiket kicsit olajozzuk, vagy vajazzuk.
  3. Bögrébe langyos tejet teszünk, porcukorral, élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk.
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, a fűszereket és a paradicsomdarabokat is beletesszük, majd a felfutott élesztővel is jól eldolgozzuk. Szükség szerint liszt és tejkerül bele, hogy jó alaposan kidolgozhassuk. Liszttel leszórva, konyharuhával lefedve kb. 40 percet langyos helyen kelni hagyjuk.
  5. Lisztes deszkán kinyújtjuk - nem túl vékonyra, sőt -, éles késsel a tetejét bekockázzuk, bevagdossuk.
  6. Pogácsaszaggatóval vagy erősebb szélű kávés pohárral, lisztbe mártogatva, kiszaggatjuk.
  7. A kikent tepsibe tesszük, és amikor teleraktuk, tetejét lekenjük tojással, szezámmagot szórunk rá.
  8. A második tepsi elkészülte után, tesszük be az első tepsit a sütőbe, ugyanis addig még kel.
  9. Szép aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt, a vége fele már 10 perc is elég. Frissen, melegen is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7165
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

Finom bor, esetleg sör. Teljesen más a hőlégkeveréses csodában sütni, arra figyeljetek, az enyém sima, natúr gáztűzhely.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
Éva-Anyóca 350 recept

Ez a pogácsa szilveszterre készült. Nem nagyon volt ötletem a maradék aszalt paradicsomot elhasználni, főzéshez, húshoz. A család mondta, úgyis sokáig fenn vagyunk, rágcsa kell, és amit itt kinéztem, az fincsi, de hamar elfogy, készítsünk mi is. Hát, ezt ötöltük ki a lányommal, és együtt is készítettük el. Lehet, kissé "kockásabb" lehetne a teteje, azaz jobban bevágva, lehetett volna magasabb is, szebb is, de én azért örülök, mert nagyon finom lett, és a fontos, hogy a lányommal készítettem. Ő is gyúrt, ő is nyújtott, ő is szaggatott, rakta a tepsibe, kente le tojással, szórta szezámmaggal, roppant örült, hogy segíthet, és én meg rá voltam és vagyok büszke:-). Majd többször készítve, belejön ő is, meg még én is.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...