r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa

Éva-Anyóca
Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

756
Kalória
26.8g
Fehérje
142g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
59.3g
Víz
150g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8745.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    851.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    3005 micro
Összesen 4536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2977 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt bekapcsoljuk előmelegítés céljából.
  2. A tepsiket kicsit olajozzuk, vagy vajazzuk.
  3. Bögrébe langyos tejet teszünk, porcukorral, élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk.
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, a fűszereket és a paradicsomdarabokat is beletesszük, majd a felfutott élesztővel is jól eldolgozzuk. Szükség szerint liszt és tejkerül bele, hogy jó alaposan kidolgozhassuk. Liszttel leszórva, konyharuhával lefedve kb. 40 percet langyos helyen kelni hagyjuk.
  5. Lisztes deszkán kinyújtjuk - nem túl vékonyra, sőt -, éles késsel a tetejét bekockázzuk, bevagdossuk.
  6. Pogácsaszaggatóval vagy erősebb szélű kávés pohárral, lisztbe mártogatva, kiszaggatjuk.
  7. A kikent tepsibe tesszük, és amikor teleraktuk, tetejét lekenjük tojással, szezámmagot szórunk rá.
  8. A második tepsi elkészülte után, tesszük be az első tepsit a sütőbe, ugyanis addig még kel.
  9. Szép aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt, a vége fele már 10 perc is elég. Frissen, melegen is tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8

Ez a pogácsa szilveszterre készült. Nem nagyon volt ötletem a maradék aszalt paradicsomot elhasználni, főzéshez, húshoz. A család mondta, úgyis sokáig fenn vagyunk, rágcsa kell, és amit itt kinéztem, az fincsi, de hamar elfogy, készítsünk mi is. Hát, ezt ötöltük ki a lányommal, és együtt is készítettük el. Lehet, kissé "kockásabb" lehetne a teteje, azaz jobban bevágva, lehetett volna magasabb is, szebb is, de én azért örülök, mert nagyon finom lett, és a fontos, hogy a lányommal készítettem. Ő is gyúrt, ő is nyújtott, ő is szaggatott, rakta a tepsibe, kente le tojással, szórta szezámmaggal, roppant örült, hogy segíthet, és én meg rá voltam és vagyok büszke:-). Majd többször készítve, belejön ő is, meg még én is.:-)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...