Aszalt paradicsomos - fűszeres pogácsa
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
33g tej19 kcal
-
9 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
46 kcal
-
28g tojás35 kcal
A tetejére
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
108g szárított paradicsom279 kcal
-
165g tojás208 kcal
A tetejére
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
60.1g finomliszt219 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
12g tej7 kcal
-
3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
6.5g szárított paradicsom17 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
A tetejére
-
6.6g tojás8 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1457.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 501 micro
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.6 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8745.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 426 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 2159 mg
-
Nátrium 4859 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 851.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 355.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 850 micro
-
Kolin: 946 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 49574 micro
-
Lut-zea 3005 micro
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2977 micro
-
Lut-zea 180 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
1 teáskanál porcukor
-
2 dl tej
-
50 g friss élesztő
-
1 ek só
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk oregánó
-
1 tk kakukkfű
-
12 db szárított paradicsom
-
3 db tojás
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt bekapcsoljuk előmelegítés céljából.
- A tepsiket kicsit olajozzuk, vagy vajazzuk.
- Bögrébe langyos tejet teszünk, porcukorral, élesztővel elkeverjük, felfuttatjuk.
- Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, a fűszereket és a paradicsomdarabokat is beletesszük, majd a felfutott élesztővel is jól eldolgozzuk. Szükség szerint liszt és tejkerül bele, hogy jó alaposan kidolgozhassuk. Liszttel leszórva, konyharuhával lefedve kb. 40 percet langyos helyen kelni hagyjuk.
- Lisztes deszkán kinyújtjuk - nem túl vékonyra, sőt -, éles késsel a tetejét bekockázzuk, bevagdossuk.
- Pogácsaszaggatóval vagy erősebb szélű kávés pohárral, lisztbe mártogatva, kiszaggatjuk.
- A kikent tepsibe tesszük, és amikor teleraktuk, tetejét lekenjük tojással, szezámmagot szórunk rá.
- A második tepsi elkészülte után, tesszük be az első tepsit a sütőbe, ugyanis addig még kel.
- Szép aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt, a vége fele már 10 perc is elég. Frissen, melegen is tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7165
- Feltöltés dátuma: 2011. február 14.
Ajánló
Finom bor, esetleg sör. Teljesen más a hőlégkeveréses csodában sütni, arra figyeljetek, az enyém sima, natúr gáztűzhely.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ez a pogácsa szilveszterre készült. Nem nagyon volt ötletem a maradék aszalt paradicsomot elhasználni, főzéshez, húshoz. A család mondta, úgyis sokáig fenn vagyunk, rágcsa kell, és amit itt kinéztem, az fincsi, de hamar elfogy, készítsünk mi is. Hát, ezt ötöltük ki a lányommal, és együtt is készítettük el. Lehet, kissé "kockásabb" lehetne a teteje, azaz jobban bevágva, lehetett volna magasabb is, szebb is, de én azért örülök, mert nagyon finom lett, és a fontos, hogy a lányommal készítettem. Ő is gyúrt, ő is nyújtott, ő is szaggatott, rakta a tepsibe, kente le tojással, szórta szezámmaggal, roppant örült, hogy segíthet, és én meg rá voltam és vagyok büszke:-). Majd többször készítve, belejön ő is, meg még én is.:-)