r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 1204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1224 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettesével kis tálba ütjük, és felverjük, de csak lazán.
  2. A salsához egy másik tálban a fetát felkockázzukapróra, és az olajos aszalt paradicsommal összekeverjük. Hozzáadjukaz előre felaprított zöldfűszereket (zöldfűszerekből ízlés szerint lehet használni mást is pl.: mentát, bazsalikomot, oregánot, újhagymát), 1 dl olajjal jól elkeverjükés borsozzuk. Sózni nem szabad, mert a feta nagyon sós önmagában is.
  3. Miután készen van a feta salsánk, az előre lazán felvert tojásokat kettesével egy kevés olajon megsütjükúgy, hogy közben egy kézi habverővel kevergetjük. Mikor a tojások alja már szép aranybarnára sült, ráhalmozzunk2-3 evőkanálnyit a feta salsából és ráhajtjukaz omlett felét, így sütjükmég kb. 1 percig, majd tányérra szedjük és salátával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17487
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető leginkább tojásos alapú étellel örvendeztetlek meg Benneteket. Most kitaláltam a szuper reggelit. Hogy miért szuper? Mert kb. 15 perc elkészíteni és fantasztikus ízkombináció. Sőt 2 in 1, mert az omletthez a betétet (salsát), akár vacsira egy salátához is fel lehet használni, már ha marad belőle. A feta salsában a zöldfűszerek ízlés szeint mással helyettesíthetők (menta, bazsalikom, oregáno, újhagyma, majoranna, fokhagyma, kapor).

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...