r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

NS
Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1204
Kalória
22.1g
Fehérje
10.9g
Szénhidrát
121.6g
Zsír
163.9g
Víz
404.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 1204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1224 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettesével kis tálba ütjük, és felverjük, de csak lazán.
  2. A salsához egy másik tálban a fetát felkockázzukapróra, és az olajos aszalt paradicsommal összekeverjük. Hozzáadjukaz előre felaprított zöldfűszereket (zöldfűszerekből ízlés szerint lehet használni mást is pl.: mentát, bazsalikomot, oregánot, újhagymát), 1 dl olajjal jól elkeverjükés borsozzuk. Sózni nem szabad, mert a feta nagyon sós önmagában is.
  3. Miután készen van a feta salsánk, az előre lazán felvert tojásokat kettesével egy kevés olajon megsütjükúgy, hogy közben egy kézi habverővel kevergetjük. Mikor a tojások alja már szép aranybarnára sült, ráhalmozzunk2-3 evőkanálnyit a feta salsából és ráhajtjukaz omlett felét, így sütjükmég kb. 1 percig, majd tányérra szedjük és salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető leginkább tojásos alapú étellel örvendeztetlek meg Benneteket. Most kitaláltam a szuper reggelit. Hogy miért szuper? Mert kb. 15 perc elkészíteni és fantasztikus ízkombináció. Sőt 2 in 1, mert az omletthez a betétet (salsát), akár vacsira egy salátához is fel lehet használni, már ha marad belőle. A feta salsában a zöldfűszerek ízlés szeint mással helyettesíthetők (menta, bazsalikom, oregáno, újhagyma, majoranna, fokhagyma, kapor).

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...