Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
1204
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
2410
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
356
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 121.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1746.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 971 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 2511 micro
Összesen
1204
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 243.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3492.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 1599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 327.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 288 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1942 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 5023 micro
Összesen
2410
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1224 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat kettesével kis tálba ütjük, és felverjük, de csak lazán.
- A salsához egy másik tálban a fetát felkockázzukapróra, és az olajos aszalt paradicsommal összekeverjük. Hozzáadjukaz előre felaprított zöldfűszereket (zöldfűszerekből ízlés szerint lehet használni mást is pl.: mentát, bazsalikomot, oregánot, újhagymát), 1 dl olajjal jól elkeverjükés borsozzuk. Sózni nem szabad, mert a feta nagyon sós önmagában is.
- Miután készen van a feta salsánk, az előre lazán felvert tojásokat kettesével egy kevés olajon megsütjükúgy, hogy közben egy kézi habverővel kevergetjük. Mikor a tojások alja már szép aranybarnára sült, ráhalmozzunk2-3 evőkanálnyit a feta salsából és ráhajtjukaz omlett felét, így sütjükmég kb. 1 percig, majd tányérra szedjük és salátával tálaljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17463
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető leginkább tojásos alapú étellel örvendeztetlek meg Benneteket. Most kitaláltam a szuper reggelit. Hogy miért szuper? Mert kb. 15 perc elkészíteni és fantasztikus ízkombináció. Sőt 2 in 1, mert az omletthez a betétet (salsát), akár vacsira egy salátához is fel lehet használni, már ha marad belőle. A feta salsában a zöldfűszerek ízlés szeint mással helyettesíthetők (menta, bazsalikom, oregáno, újhagyma, majoranna, fokhagyma, kapor).