r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett111
Aszalt gyümölcsös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.2 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  2. Adjuk hozzá az összes hozzávalót, a gyümölcsök és az étcsoki kivételével.
  3. Keverjük el robotgéppel, majd ezt követően egy kanál segítségével forgassuk bele az apróra vágott étcsokit és a már megpuhult gyümölcsöket.
  4. Vajazzunk ki egy formát, és nyomkodjuk bele a kapott masszánkat.
  5. 165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  6. Miután kihűlt, kenjük meg a tetejét vékonyan lekvárral (csak azért, hogy a díszítés ne essen le róla), majd díszítsük, ahogy nekünk tetszik. (Én ismételten aszalt gyümölcsöket vágok rá, majd porcukrozom.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7640
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Ajánló

Vágjuk az aszalt gyümölcsöket apró darabokra, majd egy nappal az elkészítés előtt áztassuk be a borba. Természetesen aki szeretné, be lehet áztatni bármilyen gyümölcslébe... Nyugodtan variáljatok a nektek megfelelő aszalt gyümölcsökkel, a lényeg, hogy az össz. tömege 350 g legyen (plusz a mazsola ami marad 100 g). Tehát összesen 450 g... Én is mindig belecsempészek valami újat.:) Csináltam már aprósüteményeket is, akkor csak sütőpapírra kanál segítségével gombócokat rakosgattam ki... Így is nagyon finom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett111 12 recept

Mivel közeleg a karácsony, gondoltam, megosztom veletek ezt a fantasztikus receptet... Kb. 1 hónapja kaptam egy nagyon híres, díjnyertes cukrásztól, aki tartja nekünk a tanfolyamot. Egyszerű elkészíteni, és az íze... valami csoda... próbáljátok bátran ki, nem fogjátok megbánni...;)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...