r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett111
Aszalt gyümölcsös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.2 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  2. Adjuk hozzá az összes hozzávalót, a gyümölcsök és az étcsoki kivételével.
  3. Keverjük el robotgéppel, majd ezt követően egy kanál segítségével forgassuk bele az apróra vágott étcsokit és a már megpuhult gyümölcsöket.
  4. Vajazzunk ki egy formát, és nyomkodjuk bele a kapott masszánkat.
  5. 165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  6. Miután kihűlt, kenjük meg a tetejét vékonyan lekvárral (csak azért, hogy a díszítés ne essen le róla), majd díszítsük, ahogy nekünk tetszik. (Én ismételten aszalt gyümölcsöket vágok rá, majd porcukrozom.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7670
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 13.

Ajánló

Vágjuk az aszalt gyümölcsöket apró darabokra, majd egy nappal az elkészítés előtt áztassuk be a borba. Természetesen aki szeretné, be lehet áztatni bármilyen gyümölcslébe... Nyugodtan variáljatok a nektek megfelelő aszalt gyümölcsökkel, a lényeg, hogy az össz. tömege 350 g legyen (plusz a mazsola ami marad 100 g). Tehát összesen 450 g... Én is mindig belecsempészek valami újat.:) Csináltam már aprósüteményeket is, akkor csak sütőpapírra kanál segítségével gombócokat rakosgattam ki... Így is nagyon finom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett111 12 recept

Mivel közeleg a karácsony, gondoltam, megosztom veletek ezt a fantasztikus receptet... Kb. 1 hónapja kaptam egy nagyon híres, díjnyertes cukrásztól, aki tartja nekünk a tanfolyamot. Egyszerű elkészíteni, és az íze... valami csoda... próbáljátok bátran ki, nem fogjátok megbánni...;)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...