Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
Barna tészta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
57 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
Sárga tészta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Rózsaszín tészta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
46g tojás58 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
6 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
11 kcal
Cukormáz
Összesen
1004
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
Barna tészta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
343 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Sárga tészta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Rózsaszín tészta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
68 kcal
Cukormáz
Összesen
6015
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
Barna tészta
-
13.2g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g csokoládés pudingpor14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Sárga tészta
-
6.6g tojás8 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Rózsaszín tészta
-
6.6g tojás8 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.8g puncs pudingpor7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
11g tojás14 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
20g tej11 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Cukormáz
Összesen
241
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.5 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 119.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 696 micro
Összesen
1004
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.9 g
Zsír
-
Összesen 256.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 3491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8378.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 2032 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 3273 mg
-
Nátrium 2419 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 795 g
-
Cukor 493 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 717.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2684 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 675 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 2475 mg
-
Retinol - A vitamin: 2658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4177 micro
Összesen
6015
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Barna tészta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
1 csomag sütőpor
-
1 púpozott ek finomliszt
Sárga tészta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csapott ek finomliszt
-
4 csepp ételfesték
Rózsaszín tészta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 tasak puncs pudingpor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 púpozott ek finomliszt
-
4 csepp ételfesték
Krém
-
5 db tojás
-
5 púpozott ek cukor
-
5 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tej
-
20 dkg vaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Cukormáz
-
12 púpozott ek porcukor
Elkészítés
Barna tészta
- 35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük.
- Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában.
- Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget.
- Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük.
- Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével.
Sárga tészta
- Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
- A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
- Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
- Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.
Rózsaszín tészta
- Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
- A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
- Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
- Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.
Krém
- Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
- Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat.
- Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.
Cukormáz
- Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel.
- A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot.
- A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt.
- A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk.
- Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal.
- Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 16326
- Feltöltés dátuma: 2016. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikcsu konyhája
8 recept
Édesanyám szokta készíteni, ha valami érdekeset akar az asztalra rakni a vendégeknek. Ajánlom, ha valaki egy kicsit alkotni akar, és kitörni a hétköznapi, egyszerű süteménykészítésből.