Articsókás-aszalt paradicsomos pesto
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pestóhoz
-
240g articsóka45 kcal
-
39 kcal
-
20 kcal
-
10g feta sajt27 kcal
-
7g fenyőmag45 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g só0 kcal
A tálaláshoz
-
125g tészta464 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
877
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pestóhoz
-
960g articsóka180 kcal
-
155 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
40g feta sajt106 kcal
-
27g fenyőmag182 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g só0 kcal
A tálaláshoz
-
500g tészta1855 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3503
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pestóhoz
-
55g articsóka10 kcal
-
3.4g szárított paradicsom9 kcal
-
1.1g parmezán sajt4 kcal
-
2.3g feta sajt6 kcal
-
1.5g fenyőmag10 kcal
-
4.9g olívaolaj43 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g só0 kcal
A tálaláshoz
-
28.6g tészta106 kcal
-
2.9g parmezán sajt11 kcal
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2013.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6885 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
877
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 139.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8055.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 1372 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 718 mg
-
Foszfor 2280 mg
-
Nátrium 3286 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1514 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27541 micro
-
Lut-zea 2726 micro
Összesen
3503
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1577 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A pestóhoz
-
2 dkg parmezán sajt
-
4 dkg feta sajt
-
3 ek fenyőmag
-
1 dl olívaolaj
-
25 levél bazsalikom
-
1 kávéskanál só
A tálaláshoz
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A pestóhoz
- A bazsalikomleveleket leszedjük a száráról. A szárított paradicsomot aprítóban megdaráljuk.
- Az összes többi hozzávalót is az aprítóba tesszük, és 2 perc alatt összeturmixoljuk.
- A tészta fővővizéből egy negyed merőkanállal hozzáteszünk, és összeforgatjuk a tésztával. A parmezánnal megszórva azonnal kínáljuk.
- Ha nem azonnal akarjuk fogyasztani, akkor csavaros tetejű üvegbe tuszkoljuk, és kis olívaolajat a tetejére öntve hűtőbe tesszük.
A tálaláshoz
- A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük.
- Összeforgatjuk a szósszal. Parmezánnal meghintve azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4033
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
San Franciscóban a nyár ismeretlen fogalom. Gyakorlatilag az év legködösebb, legnyálkásabb, legocsmányabb 3 hónapja - és hiába a hosszú, napfényes, vénasszonyok nyara, azért az az otthoni 40 fok nekem nagyon hiányzott. Emiatt aztán nem izgat, hogy az ősz nem is olyan régen kezdődött, ha az idén kimaradt nyarat akarom idézni, ezt a pestót biztosan elkészítem! Általában dupla, vagy mindjárt tripla adagot készítek, mert hűtőben 2-3 hétig eltartható, túlzsúfolt napokon pedig a leggyorsabb vacsora.