Argentin steak chimichurrival
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A chimichurrihoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
8g kakukkfű8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
18g rozmaring23 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
13g vörösborecet2 kcal
-
13g fehérborecet2 kcal
-
0g só0 kcal
A steakhez
-
125g marha hátszín268 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
423
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A chimichurrihoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
30g kakukkfű30 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
70g rozmaring92 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
50g vörösborecet10 kcal
-
50g fehérborecet10 kcal
-
0g só0 kcal
A steakhez
-
500g marha hátszín1070 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1691
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
A chimichurrihoz
-
5.6g petrezselyem2 kcal
-
3.7g kakukkfű4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8.7g rozmaring11 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
5.3g olívaolaj47 kcal
-
6.2g vörösborecet1 kcal
-
6.2g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
A steakhez
-
61.9g marha hátszín133 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
210
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 783 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
423
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2296.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1034 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 531.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 776 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2504 micro
Összesen
1691
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A chimichurrihoz
-
1 csokor petrezselyem
-
10 szál kakukkfű
-
10 szál oregánó
-
10 szál rozmaring
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl vörösborecet
-
0.5 dl fehérborecet
-
só ízlés szerint
A steakhez
-
50 dkg marha hátszín
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A chimichurrihoz
- A fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük.
- Befőttes üvegbe tesszük az egészet, és leöntjük az olajjal és a borecetekkel, sózzuk.
- Hűtőbe tesszük, várunk pár órát, aztán vetjük csak rá magunkat.
- Figyelem, hűtőben jó egy hétig eláll, de a fokhagyma íze egyre erőteljesebb lesz benne, így ha előre készítjük, érdemes egy gerezddel kevesebbet tenni, nehogy elnyomja a többi ízt.
A steakhez
- A húst letörölgetjük papírkendővel, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát. A rostok szeretik.:) A húst nem sózzuk és borsozzuk előre!
- Egy öntöttvas serpenyőbe teszünk egy kanál olívaolajat, és nagy lángon megmelegítjük. A steaket MOST sózzuk és borsozzuk, kicsit bele is nyomkodhatjuk.
- Mostantól több dologtól függ, hogyan folytatjuk, leginkább attól, hogy mennyire akarjuk átsütni, illetve milyen vastag a húsunk. Egy kb. két-két és fél centi átmérőjű hús oldalanként 3 perc alatt lesz véres, 4-5 perc alatt félig átsült, és 8 perc alatt jól átsült. Ha a hús vékonyabb vagy vastagabb, az idő módosul, és természetesen a hús minősége is befolyásolja, hogy mennyi időre van szüksége. Mindenesetre a művelethez a legvastagabb falú, legnehezebb serpenyőnket használjuk!
- Ha kész, tegyük vágódeszkára, és jó 10 percig hagyjuk pihenni. Végül vágjuk fel, és a zöldsalátával, chimichurrival tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 17226
- Feltöltés dátuma: 2014. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A steak sütése, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tűnik bonyolultnak, nem egy egyszerű feladat. Ismerni kell a húst, megfelelő hőfokot kell használni, mert pillanatokon múlik, hogy egy fantasztikus, egy elmegy, vagy egy hát ezt legközelebb inkább ne típusú vacsorát készítünk. Most argentin barátnőm volt a segítségemre, és az ő tanácsaira muszáj hallgatnom - a marha elkészítése a vérében van! A chimichurri pedig egy argentin szósz friss fűszernövényekből, fokhagymából, olívaolajból és borecetből. Hivatalosan a steak kísérője, de Carina szerint az empanadastól kezdve bármilyen sós ételt mártogathatunk bele.