r
Nosalty Logó

Argentin steak chimichurrival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Argentin steak chimichurrival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A chimichurrihoz

A steakhez

Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A chimichurrihoz

A steakhez

Összesen 1691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A chimichurrihoz

A steakhez

Összesen 210 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2296.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 1691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A chimichurrihoz

A steakhez

Elkészítés

A chimichurrihoz

  1. A fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük.
  2. Befőttes üvegbe tesszük az egészet, és leöntjük az olajjal és a borecetekkel, sózzuk.
  3. Hűtőbe tesszük, várunk pár órát, aztán vetjük csak rá magunkat.
  4. Figyelem, hűtőben jó egy hétig eláll, de a fokhagyma íze egyre erőteljesebb lesz benne, így ha előre készítjük, érdemes egy gerezddel kevesebbet tenni, nehogy elnyomja a többi ízt.

A steakhez

  1. A húst letörölgetjük papírkendővel, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát. A rostok szeretik.:) A húst nem sózzuk és borsozzuk előre!
  2. Egy öntöttvas serpenyőbe teszünk egy kanál olívaolajat, és nagy lángon megmelegítjük. A steaket MOST sózzuk és borsozzuk, kicsit bele is nyomkodhatjuk.
  3. Mostantól több dologtól függ, hogyan folytatjuk, leginkább attól, hogy mennyire akarjuk átsütni, illetve milyen vastag a húsunk. Egy kb. két-két és fél centi átmérőjű hús oldalanként 3 perc alatt lesz véres, 4-5 perc alatt félig átsült, és 8 perc alatt jól átsült. Ha a hús vékonyabb vagy vastagabb, az idő módosul, és természetesen a hús minősége is befolyásolja, hogy mennyi időre van szüksége. Mindenesetre a művelethez a legvastagabb falú, legnehezebb serpenyőnket használjuk!
  4. Ha kész, tegyük vágódeszkára, és jó 10 percig hagyjuk pihenni. Végül vágjuk fel, és a zöldsalátával, chimichurrival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17183
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A steak sütése, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tűnik bonyolultnak, nem egy egyszerű feladat. Ismerni kell a húst, megfelelő hőfokot kell használni, mert pillanatokon múlik, hogy egy fantasztikus, egy elmegy, vagy egy hát ezt legközelebb inkább ne típusú vacsorát készítünk. Most argentin barátnőm volt a segítségemre, és az ő tanácsaira muszáj hallgatnom - a marha elkészítése a vérében van! A chimichurri pedig egy argentin szósz friss fűszernövényekből, fokhagymából, olívaolajból és borecetből. Hivatalosan a steak kísérője, de Carina szerint az empanadastól kezdve bármilyen sós ételt mártogathatunk bele.

Hozzávalók

A chimichurrihoz

A steakhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...