r
Nosalty Logó

Aranykrumpliska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Aranykrumpliska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

1171
Kalória
26.2g
Fehérje
121.9g
Szénhidrátok
64.1g
Zsír
46.4g
Víz
162.8g
Koleszterin
6.1g
Rost
33.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 4692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 4692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, a 1/4 l langyos tejben elhabart tojássárgát, az áttört főtt krumplit és az olvasztott margarint.
  2. Az 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt is a liszthez adjuk, és fakanállal vagy robotgép dagasztókarjával eléggé lágy tésztává dolgozzuk ki.
  3. Meleg helyen megkelesztjük.
  4. Ezután olvasztott margarinba mártott teáskanállal diónyi darabokat szaggatunk ki a tésztából, és mindet meghempergetjük cukros darált dióban.
  5. Kikent tepsibe sűrűn egymás mellé rakjuk a kis tésztadarabokat. (Lehetőleg csak egy rétegben!)
  6. A tepsiben még kelni hagyjuk 10-15 percig.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  8. Amíg sül, elkészítjük a vaníliaöntetet: a hozzávalókat habverővel csomómentesre dolgozzuk el, és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6

Az aranygaluska egy pihe-puha változata, tésztájában krumplival.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!