r
Nosalty Logó

Aranygaluska vaníliasodóval Kexxytől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kexxy
Aranygaluska vaníliasodóval Kexxytől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 500 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 5988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 500 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6493 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2994 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    951.7 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 5988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd beledaraboljuk az élesztőt. Kicsit hagyjuk pihenni, majd 5-10 perc után beletesszük az egész tojást, a pici sót és a lisztet.
  2. Összedolgozzuk és 30-40 percig kelni hagyjuk.
  3. Ha kész, kilisztezett deszkán kisodorjuk, és a nagyobb pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. A darált diót kikeverjük a kristálycukorral és 3 részre osztjuk.
  5. A galuskákat vékonyan megkenjük olajjal, majd megszórjuk dióval, utána rátesszük a 2. réteg galuskát, és így tovább.
  6. 170 fokos előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
  7. A vaníliasodóhoz megfőzzük a pudingot és hűvös helyen kihűtjük.
  8. Kész is az aranygaluska, jó hideg vaníliasodóval tálaljuk :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6962
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az aranygaluska szinte mindenki kedvence, nem bonyolult az elkészítése és tökéletesnek tűnt vasárnapi desszertnek. :)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...