r
Nosalty Logó

Aranygaluska vaníliasodóval Kexxytől

Kexxy
Aranygaluska vaníliasodóval Kexxytől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

500
Kalória
15g
Fehérje
79.3g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
14.9g
Víz
15g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 500 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 5988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 500 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6493 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2994 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    951.7 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 5988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd beledaraboljuk az élesztőt. Kicsit hagyjuk pihenni, majd 5-10 perc után beletesszük az egész tojást, a pici sót és a lisztet.
  2. Összedolgozzuk és 30-40 percig kelni hagyjuk.
  3. Ha kész, kilisztezett deszkán kisodorjuk, és a nagyobb pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Olajjal kikent tepsibe tesszük.
  4. A darált diót kikeverjük a kristálycukorral és 3 részre osztjuk.
  5. A galuskákat vékonyan megkenjük olajjal, majd megszórjuk dióval, utána rátesszük a 2. réteg galuskát, és így tovább.
  6. 170 fokos előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
  7. A vaníliasodóhoz megfőzzük a pudingot és hűvös helyen kihűtjük.
  8. Kész is az aranygaluska, jó hideg vaníliasodóval tálaljuk :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az aranygaluska szinte mindenki kedvence, nem bonyolult az elkészítése és tökéletesnek tűnt vasárnapi desszertnek. :)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...