r
Nosalty Logó

Aranygaluska vaníliasodóval

5,0

1 ÉRTÉKELÉS27 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Aranygaluska vaníliasodóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sodóhoz

1185
Kalória
24.3g
Fehérje
129.6g
Szénhidrátok
64.1g
Zsír
65.2g
Víz
182.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
55g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A sodóhoz

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    384.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5591.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.3 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 7108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukrot és az élesztőt beletesszük, felfuttatjuk.
  2. Ehhez hozzátesszük a vajat felolvsztva, a tojást, joghurtot, cukrot, lisztet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órán át kelesztünk langyos helyen letakarva.
  3. A megkelt tésztát evőkanállal golyókká szaggatjuk, langyos, olvasztott vajba, majd cukrozott dióba forgatjuk és egy kivajazott, kekszmorzsával beszórt jénai tálba rakjuk annyi rétegben, ameddig el nem fogy. Kelesztjük még 1/4 órát, majd előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük.
  4. A sodóhoz az tejet megmelegítjük, habverővel állandóan kevergetve a cukrot felolvasztjuk benne, és hozzákeverjük a vanília kivonatot. Egy kevés tejet meghagyva a pudingport elkeverjük, a felforrt tejhez öntjük. Folyamatos kavargatás mellett hozzátesszük a tojássárgákat, és a citrom reszelt héját és levét. A sodót addig kevergetjük, míg közepesen besűrűsödik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Már megint nem tudtam a családomból kihúzni, mit főzzek. Kínomban eszembe jutott, hogy aranygaluskát legalább 2 éve nem készítettem. A kocka így el volt vetve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!