r
Nosalty Logó

Aranygaluska torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lindus89
Aranygaluska torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    350.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2915.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 5235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd hozzáadjuk a liszthez.
  2. A porcukrot habosra keverjük a tojássárgával, és a liszthez adjuk.
  3. Lassan belecsurgatjuk az olajat, és hozzáadjuk a sót.
  4. Meleg helyre tesszük keleszteni.
  5. Mikor a duplájára kelt a tészta, cukrozott gyúródeszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Kizsírozott kerek tortaforma aljába sűrűn egymásra helyezzük a tésztát. A tetejét megszórjuk a darált dióval, ennek a tetejére ismét tésztakorongokat fektetünk, amit meglocsolunk a felolvasztott vajjal, és megszórjuk dióval. Ezt megint tésztaréteg követi, majd az utolsó dió réteg.
  7. 180 fokos sütőbe tesszük, és 40-45 perc alatt készre sütjük. FONTOS, hogy a sütőt ne melegítsük elő, mert amíg melegszik a sütő, addig is kel a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 9883
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lindus89 16 recept

Régi igazi nagymamás recept!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...