r
Nosalty Logó

Aranygaluska szív meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska szív meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 5441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót keverjük el a porcukorral és vaníliás cukorral.
  2. Az élesztőt 2 teáskanál cukorban és kevés langyos tejben futassuk fel, majd adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk sima egynemű tésztát, takarjuk le, és meleg helyen legalább egy-másfél óra alatt kelesszük meg.
  3. Kelés után a tésztát ne gyúrjuk át még egyszer, csak nyújtsuk ki kb. 1,5 ujjnyi vastagra.
  4. A tészta felét kenjük le lekvárral, majd a másik felét borítsuk rá.
  5. Pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggassunk, forgassuk bele őket a vajba, majd a dióba, és tegyük őket szorosan egy szív alakú kivajazott formába, a maradék diót szórjuk a tetejére, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
  6. Frissen felülmúlhatatlan...
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3020
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországban magyar vendégeknek készült ez a mutatós finom békebeli finomság. Senki sem utasított vissza belőle egy darabkát.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...