r
Nosalty Logó

Aranygaluska somogyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Aranygaluska somogyi módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 963 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3847 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 963 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 3847 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és jól összegyúrjuk.
  3. Letakarjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
  4. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Megolvasztjuk a vajat. A diót, mogyorót, cukrot jól összekeverjük.
  6. A kis pogácsákat meghempergetjük a vajban, majd a a cukros mogyoróban is.
  7. Még fél órát kelesztjük.
  8. Egy tálba halmozzuk a golyókat.
  9. Előmelegített sütőbe toljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15292
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Vaníliasodóval tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska somogyi módra
NapsütötteVidékünkön 175 recept

Somogy kitűnő talaján jól terem a mogyoró, nem véletlen, hogy az ország ezen vidékén rengeteg termesztenek belőle. Talán ezért van az is, hogy nálunk Somogyban mogyoróval eszik. Talán dióval még nem ettem, csak a pécsi róla elnevezett étteremben. Nekem a mogyorós jobban ízlik. Mindenkit bátorítok arra, hogy elkészítse.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...