r
Nosalty Logó

Aranygaluska Emese konyhájából

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Aranygaluska Emese konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Diós szórás

Vaníliasodó

1795
Kalória
40.9g
Fehérje
220.9g
Szénhidrátok
79.9g
Zsír
45.5g
Víz
396.8g
Koleszterin
7.6g
Rost
74.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós szórás

Vaníliasodó

Összesen 1795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós szórás

Vaníliasodó

Összesen 5381 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Diós szórás

Vaníliasodó

Összesen 227 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    239.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4348.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1803 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.6 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 5381 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit keverőgépbe tesszük ( a tejet fokozatosan adagoljuk) és lágy tésztát dagasztunk. Letakarva nem hideg és nem huzatos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Amikor a tészta megkelt lisztezett felületen kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki. Addig ismételjük, amíg van tésztánk.

Diós szórás

  1. Egy tepsit kivajazunk és a korongokat olvasztott vajba, majd a cukros dióba forgatjuk, ezután egymás mellé sorakoztatjuk. Letakarjuk és 25-30 percig újra kelesztjük. 180 fokos sütőbe kb. 30 percig sütjük. Vaníliasodóval kínáljuk!!

Vaníliasodó

  1. Közben elkészítjük a vaníliasodót! A tejet lassan melegíteni kezdjük egy lábasban, közben a cukrot a vanília pudinggal és a tojások sárgájával összekeverjük. Amikor már langyos a tej egy merőkanállal a pudingos keverékhez adunk belőle és alaposan összekeverjük, hozzáöntjük a többi tejhez és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Amennyiben nagyon sűrű pici tejet még adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!