r
Nosalty Logó

Aranygaluska darázsfészek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
korsócska
Aranygaluska darázsfészek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

763
Kalória
14.3g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
39.7g
Zsír
24g
Víz
22.5g
Koleszterin
3.6g
Rost
31.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 6094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 6094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Kelt tészta készítése

  1. Az élesztőt,kis cukorral és 1 dl meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint.
  3. Mélyedést készítünk benne, és hozzáadjuk a tojást, az élesztőt és a maradék meleg tejet.
  4. Jól összegyúrjuk, és kelni hagyjuk.
  5. Ha kétszeresére kelt, akkor 4 db, 20x20 cm-es cipót formázunk belőle. A maradékot másra használjuk.
  6. 1 cm-esre kinyújtjuk.

Kisdarázs készítése

  1. A téglalapokat egyenként meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
  2. Megszórjuk darált dióval, porcukorral és vaníliás cukorral.
  3. Feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Állítva beletesszük őket egy margarinozott, 26 cm-es tortaformába.
  5. Hideg sütőbe tesszük, és 170 fokon megsütjük.
  6. Úgy borítjuk ki, hogy az alja kerüljön fölülre.

Citromos öntet

  1. A citrom levét egy kis cukorral kikeverjük.
  2. A pudingport a maradék cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  3. Kis adagokban, szinte cseppenként hozzáadjuk a cukros citromlét.
  4. A tejet felforraljuk.
  5. Habverővel belekeverjük a citromos pudingmasszát, és egyet forralunk rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Az aranygaluska és a darázsfészek ötvözete. Uzsonnára, vacsorára nagyon finom. Úgy vágjuk, mint a tortát. Adagonként leöntjük a kihűlt öntettel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!