r
Nosalty Logó

Aranygaluska csokisodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Aranygaluska csokisodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Összesen 5209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 5209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kivesszük a hűtőszekrényből 10 perccel azelőtt, mielőtt nekifognánk felfuttatni. Majd 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kk cukrot, és a kimért lisztből elvett 3 kanál lisztet. Elkeverjük, és hagyjuk felnőni.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a maradék tejet, és ezt követően egy csipetnyi sót.
  3. A maradék liszt közepébe készítünk egy mélyedést, beleöntjük a tojásos keveréket, a felfutott élesztőt és a puha vajat. Miután jól összedolgoztuk tésztánkat, 1 órán át konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesztjük.
  4. Egy tetszés szerinti tortaformát, tepsit vagy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd egymás mellé sorakoztatva belefektetjük az 1 cm vastagságúra kinyújtott, kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatott galuskákat. Kenegessük meg őket az elolvasztott vajjal, majd bőven szórjuk meg a cukros-diós keverékkel. Utána a következő réteget is bevajazzuk, meghintjük dióval, míg elfogy a tésztánk.
  5. Amint vége a rétegezésnek, még egy fél órát kelesztjük galuskáinkat.
  6. Közepesen előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  7. Míg hűl a galuskánk, elkészítjük a csokisodót. A tojásokat összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, végül hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Állandó kevergetés mellett összeforraljuk. Langyosan tálaljuk.
  8. Ha langyosra hűlt az aranygaluska, tálaljuk. Ne vágjuk, hanem tépjük, így megmarad a szép, kerek formája.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 21768
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Ha nincs időnk a második kelesztésre, tegyük be a hideg sütőbe, így még tud kelni, amíg melegedik a sütő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska csokisodóval
Csutak Enikő 82 recept

Bonyolultnak tűnhet, de korántsem az. Nem utolsó sorban kellemes tevékenység lehet a szaggatás a család többi részének is. Így hát ez egy olyan galuska, melyet mindenki legalább egyszer el kell, hogy készítsen.

Hozzávalók

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...