r
Nosalty Logó

Arab pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Arab pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

feltét

Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

feltét

Összesen 3420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

feltét

Összesen 252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11138.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1063 mg
  • Foszfor
    3386 mg
  • Nátrium
    4998 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2848 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    61968 micro
  • Lut-zea
    6661 micro
Összesen 3420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4543 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Az írót vagy joghurtot meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a lisztet, felülre a sót és az olajat, és letakarva 10 perc alatt megvárjuk, hogy alul az élesztő megkeljen.
  2. A tésztát kézzel addig gyúrjuk, míg elválik a tál oldaláról és ruganyos, sima felülete lesz. Megkenjük olajjal, letakarva jó 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát olajos munkafelületen kinyújtjuk (ebből a mennyiségből 3 db 28 cm-es pizza kijön).
  4. A tetszőleges feltétet rátesszük, és 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28 x 3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1149
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arab pizzatészta
Évi néni 1830 recept

A feltét itt nem arabos, de finom. Tépkedtem rá némi bacont, olívaolajban eltett aszalt paradicsomot, fekete olajbogyót, bazsalikomot és némi sajtot. A lényege azonban a tészta volt, ami hihetetlenül lágy, de kívül kissé roppanós. Szenzációsan finom. Ha lett volna otthon bárányom, biztosan kipróbáltam volna az eredeti lahm bi ajeent.

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...