r
Nosalty Logó

Apukám bablevese füstölt csülökkel és pogácsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A tetovált lány
Apukám bablevese füstölt csülökkel és pogácsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez:

A pogácsához:

Összesen 1107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez:

A pogácsához:

Összesen 6644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez:

A pogácsához:

Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    309.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19563.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    707 mg
  • Foszfor
    3967 mg
  • Nátrium
    12899 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1270 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 6644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A leveshez:

A pogácsához:

Elkészítés

A leveshez:

  1. A csülköt előző este annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. A babot szintén.
  2. Másnap a csülökről leöntjük a levet, és annyi vízben, ami bőven ellepi, babérlevéllel feltesszük főni. Ha elfőné a vizet, pótoljuk. Mikor megpuhult kivesszük, kicsit kihűtjük, hogy ne égesse le a kezünket.
  3. A csülök főzőlevében feltesszük főni a babot, mikor majdnem puha, hozzátesszük a vastagabb csíkokra vágott répákat.
  4. Mikor ez is majdnem kész, kis lábasban felhevítünk 3 ek olajat, rászórunk 2 csapott ek lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belenyomjuk a fokhagymákat, rászórjuk a pirospaprikát. Keverünk rajta kettőt, majd alacsony lángra visszatéve csomómentesre keverjük 2-3 merőkanálnyi levessel. Visszaöntjük az egészet a levesbe, majd lassú tűzön megvárjuk, míg besűrűsödik.
  5. Közben a csülköt kicsontozzuk, lehetőleg minél több zsírtól és a bőrétől is megszabadulunk (nem dobjuk ki, van, aki szereti). A maradék húst cafatokra tépve visszatesszük a levesbe.
  6. 2 ek lisztet annyi vízzel elkeverünk, hogy a nokedlitésztánál keményebbet kapjunk, belecsipegetjük a levesbe (ekkor nem árt, ha forr). Még 2 perc, és tálalhatjuk.

A pogácsához:

  1. A krumplit megfőzzük, összenyomkodjuk, egy dl tejjel elkeverjük.
  2. Egy nagy tálba öntünk fél kg lisztet, két kk sót, egy kk cukrot, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt. Beleöntjük a krumplis keveréket, 1,5 dl langyos tejet, 1,5 dl olajat és 10 dkg reszelt sajtot. Addig gyúrjuk, míg hólyagos lesz és összeáll (nekem 2 perc is elég volt), aztán letakarjuk nedves konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
  3. Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, egy centis téglalappá nyújtjuk. Először a két oldalát hajtjuk be, majd keresztben is, aztán megint kinyújtjuk. Ezt négyszer megismételjük, majd berácsozzuk a tetejét.
  4. Kiszaggatjuk a pogácsákat. Rátesszük egy tepsire, megkenjük langyos tejjel a tetejüket, és még 10 percig pihentetjük.
  5. Aztán 200 fokos sütőben pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 36297
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám bablevese füstölt csülökkel és pogácsával
A tetovált lány 37 recept

Azt hiszem, az én apukám készíti a legjobb bablevest. És ez nem csak az én véleményem, hanem mindenkié, aki kóstolta :) Ő ugyan nem csülökkel készíti, hanem más füstölttel, így jó nagy adag lesz. A pogácsa már az én szerzeményem, a levest ezzel szoktuk enni.

Hozzávalók

A leveshez:

A pogácsához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...