Apukám bablevese füstölt csülökkel és pogácsával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
A tetovált lány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez:
-
150g füstölt sertéscsülök300 kcal
-
33g vörösbab112 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
35 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
333g víz0 kcal
A pogácsához:
-
42g burgonya24 kcal
-
42g tej23 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
4 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
1107
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez:
-
900g füstölt sertéscsülök1800 kcal
-
200g vörösbab674 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A pogácsához:
-
250g burgonya144 kcal
-
250g tej140 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
6644
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez:
-
18.8g füstölt sertéscsülök38 kcal
-
4.2g vörösbab14 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
3.8g fehérrépa2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
41.9g víz0 kcal
A pogácsához:
-
5.2g burgonya3 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
2.1g sajt7 kcal
Összesen
137
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3260.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 2150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 519.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1972 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
1107
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 309.1 g
Zsír
-
Összesen 313.8 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19563.9 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 429 mg
-
Kálcium 1473 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 707 mg
-
Foszfor 3967 mg
-
Nátrium 12899 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 643.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 3118.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1603 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1270 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11829 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 480 micro
Összesen
6644
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A leveshez:
-
20 dkg vörösbab
-
4 csapott ek finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
2 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
2 l víz
A pogácsához:
-
25 dkg burgonya
-
2.5 dl tej
-
50 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez:
- A csülköt előző este annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi. A babot szintén.
- Másnap a csülökről leöntjük a levet, és annyi vízben, ami bőven ellepi, babérlevéllel feltesszük főni. Ha elfőné a vizet, pótoljuk. Mikor megpuhult kivesszük, kicsit kihűtjük, hogy ne égesse le a kezünket.
- A csülök főzőlevében feltesszük főni a babot, mikor majdnem puha, hozzátesszük a vastagabb csíkokra vágott répákat.
- Mikor ez is majdnem kész, kis lábasban felhevítünk 3 ek olajat, rászórunk 2 csapott ek lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belenyomjuk a fokhagymákat, rászórjuk a pirospaprikát. Keverünk rajta kettőt, majd alacsony lángra visszatéve csomómentesre keverjük 2-3 merőkanálnyi levessel. Visszaöntjük az egészet a levesbe, majd lassú tűzön megvárjuk, míg besűrűsödik.
- Közben a csülköt kicsontozzuk, lehetőleg minél több zsírtól és a bőrétől is megszabadulunk (nem dobjuk ki, van, aki szereti). A maradék húst cafatokra tépve visszatesszük a levesbe.
- 2 ek lisztet annyi vízzel elkeverünk, hogy a nokedlitésztánál keményebbet kapjunk, belecsipegetjük a levesbe (ekkor nem árt, ha forr). Még 2 perc, és tálalhatjuk.
A pogácsához:
- A krumplit megfőzzük, összenyomkodjuk, egy dl tejjel elkeverjük.
- Egy nagy tálba öntünk fél kg lisztet, két kk sót, egy kk cukrot, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt. Beleöntjük a krumplis keveréket, 1,5 dl langyos tejet, 1,5 dl olajat és 10 dkg reszelt sajtot. Addig gyúrjuk, míg hólyagos lesz és összeáll (nekem 2 perc is elég volt), aztán letakarjuk nedves konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
- Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, egy centis téglalappá nyújtjuk. Először a két oldalát hajtjuk be, majd keresztben is, aztán megint kinyújtjuk. Ezt négyszer megismételjük, majd berácsozzuk a tetejét.
- Kiszaggatjuk a pogácsákat. Rátesszük egy tepsire, megkenjük langyos tejjel a tetejüket, és még 10 percig pihentetjük.
- Aztán 200 fokos sütőben pirosra sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 36297
- Feltöltés dátuma: 2014. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tetovált lány
37 recept
Azt hiszem, az én apukám készíti a legjobb bablevest. És ez nem csak az én véleményem, hanem mindenkié, aki kóstolta :) Ő ugyan nem csülökkel készíti, hanem más füstölttel, így jó nagy adag lesz. A pogácsa már az én szerzeményem, a levest ezzel szoktuk enni.