r
Nosalty Logó

Anyu sajtos pogácsája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
medium
Anyu sajtos pogácsája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7466.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    4146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk (kb. fél óra), majd a liszt közepébe öntjük. Ezután a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Akkor jó, ha az edény oldaláról jól elválik a tészta, ne legyen túl lágy, inkább keményebb legyen. Végül meglisztezzük a tetejét, és fél órára meleg helyre tesszük kelni.
  2. Ezután lisztes deszkára borítjuk a tésztát, és kinyújtjuk. Megkenjük vajjal, és megszórjuk sajttal, majd összehajtogatjuk négyzet alakúra. Ezután újabb fél órára meleg helyre tesszük keleszteni. Az egész műveletet megismételjük még kétszer.
  3. Végül 1 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk keresztben, tetejét megkenjük a tojássárgával, reszelt sajtot szórunk rá, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Először 200 fokos sütőbe rakjuk 5 percre, ezután 170 fokra visszavesszük a hőt, amíg aranysárgára megsül (kb. 10-15 perc).
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 759
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 351412
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
medium 5 recept

Ez anyukám receptje, másik isteni változata, amikor a tésztát töpörtyűkrémmel keni meg. Szerintem ez az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb pogácsa. Egy hibája van, hogy mindig olyan gyorsan elfogy.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...