r
Nosalty Logó

Anyáknapi epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Anyáknapi epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

Összesen 1961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4095.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 1961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. A nagyon kemény habbá vert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadagoljuk.
  4. Tortaformába öntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!), amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.
  5. Krém készítése:
  6. A tejet feltesszük főni, közben a tojások sárgáját habosra keverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral (persze a legjobb, ha vaníliarudat használunk, de ez nem mindig elérhető).
  7. A tojásos masszához hozzáadunk 1-2 ek forró tejet, (a hőkiegyenlítés végett), majd a masszát beleöntjük a forró tejbe.
  8. Sűrűsödésig főzzük, majd lehűtjük.
  9. Torta összeállítása:
  10. A piskótát három részre vágjuk (én cérnával szoktam megoldani, ezzel szinte tökéletesen egyenesre lehet vágni a lapokat).
  11. A lapokra a következők kerülnek: egy réteg vaníliakrém, erre felszeletelt eprek. A rétegezést elvégezzük a második és a legfelső lappal is.
  12. Tetejét tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 28322
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anya közreműködésével készült. Nagyon mutatós és nagyon finom torta:-). Kisebb koromban valamiért azt hittem, hogy szív alakú torták csak a rajzfilmekben, meg mesekönyvekben léteznek, szóval ez a torta különösen közel áll a szívemhez. (persze azért hamarabb rájöttem a nagy igazságra =D) Ha valakinek nincs ideje vaníliakrémet főzni, az csinálhatja pudingporból is, bár ezt csak vészhelyzet esetén ajánlom, mert össze sem lehet hasonlítani az otthon készített krémmel. Állagra, színre, ízre is klasszisokkal jobb.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...