Anyáknapi epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótatésztához
-
41g tojás52 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5 kcal
-
25g eper8 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótatésztához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g eper60 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
1961
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótatésztához
-
27.1g tojás34 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
24.7g tej14 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
16.4g eper5 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
Összesen
161
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.7 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4095.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1121 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1594 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.8 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 494.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 898 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 348 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 887 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1974 micro
Összesen
1961
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 db tojássárgája
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukor
-
3 dl tej
-
20 dkg eper
Elkészítés
A piskótatésztához
- Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
- A nagyon kemény habbá vert fehérjét óvatosan összeforgatjuk a sárga résszel, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze, majd a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadagoljuk.
- Tortaformába öntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük (a sütőt nem szabad nyitogatni közben!), amikor már szépen sül a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.
- Krém készítése:
- A tejet feltesszük főni, közben a tojások sárgáját habosra keverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral (persze a legjobb, ha vaníliarudat használunk, de ez nem mindig elérhető).
- A tojásos masszához hozzáadunk 1-2 ek forró tejet, (a hőkiegyenlítés végett), majd a masszát beleöntjük a forró tejbe.
- Sűrűsödésig főzzük, majd lehűtjük.
- Torta összeállítása:
- A piskótát három részre vágjuk (én cérnával szoktam megoldani, ezzel szinte tökéletesen egyenesre lehet vágni a lapokat).
- A lapokra a következők kerülnek: egy réteg vaníliakrém, erre felszeletelt eprek. A rétegezést elvégezzük a második és a legfelső lappal is.
- Tetejét tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 28322
- Feltöltés dátuma: 2010. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Anya közreműködésével készült. Nagyon mutatós és nagyon finom torta:-). Kisebb koromban valamiért azt hittem, hogy szív alakú torták csak a rajzfilmekben, meg mesekönyvekben léteznek, szóval ez a torta különösen közel áll a szívemhez. (persze azért hamarabb rájöttem a nagy igazságra =D) Ha valakinek nincs ideje vaníliakrémet főzni, az csinálhatja pudingporból is, bár ezt csak vészhelyzet esetén ajánlom, mert össze sem lehet hasonlítani az otthon készített krémmel. Állagra, színre, ízre is klasszisokkal jobb.