Ánizsos ribizlimousse céklás brownieval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Mousse
-
90g piros ribizli49 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
Céklás brownie
-
126g cékla36 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
11 kcal
Zselé
-
100g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Tojásfehérjehab
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Ribizlis tejszín
-
25g habtejszín73 kcal
-
20g ribizlidzsem56 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
Összesen
1261
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Mousse
-
180g piros ribizli99 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
Céklás brownie
-
251g cékla72 kcal
-
75g étcsokoládé410 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
23 kcal
Zselé
-
200g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Tojásfehérjehab
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Ribizlis tejszín
-
50g habtejszín146 kcal
-
40g ribizlidzsem111 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
2521
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
Mousse
-
13.4g piros ribizli7 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
7.4g habtejszín22 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
Céklás brownie
-
18.7g cékla5 kcal
-
5.6g étcsokoládé30 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Zselé
-
14.9g víz0 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Tojásfehérjehab
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
Ribizlis tejszín
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
3g ribizlidzsem8 kcal
-
3.7g piros ribizli2 kcal
Összesen
188
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 835.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 364.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1261
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1671.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 729.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 847 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 824 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
Összesen
2521
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Mousse
-
180 g piros ribizli
-
2 teáskanál zselatin
-
1 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 teáskanál ánizs
Céklás brownie
-
50 g vaj
-
1 db tojás
-
40 g cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
40 g finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Zselé
Tojásfehérjehab
-
1 db tojásfehérje
-
25 g porcukor
Ribizlis tejszín
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
Mousse
- A ribizlit az ánizzsal pürésítük, majd sűrű lyukú szűrőn átszűrjük, ebből 2 evőkanállal félreteszünk. A tejszínt habbá verjük a vaníliával és a porcukorral, a zselatint beáztatjuk 3 evőkanál hideg vízbe.
- Az átszűrt ribizlipépet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, majd a tejszínhez forgatjuk és szilikon kuglófformákba töltjük. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Céklás brownie
- A browniehoz a céklát megtisztítjuk és egészben 50 perc alatt megfőzzük. Miután elkészült, meghámozzuk és lereszeljük apró lyukú reszelőn.
- A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tojást a cukorral és vaníliaaromával habbá verjük. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez az olvasztott csokit és vajat, majd beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport. Végül a lereszelt céklát is belekeverjük. 180 fokon kb. 5-8 perc alatt megsütjük.
Zselé
- A mousse bevonásához a zseléhez a vizet és a cukrot felforraljuk, pár percig hagyjuk gyönyözni, majd feloldjuk benne a megduzzasztott zselatint és adunk hozzá egy csepp lila ételfestéket. Kicsit kihűtjük. A fagyasztott mousse-t kivesszük a formából és a langyos zselével meglocsoljuk őket.
Tojásfehérjehab
- A tojásfehérjehabhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, habzsákba töltjük és tálalásnál kis halmokat nyomunk a tányérra, majd zsebsárkánnyal megpörköljük a felületüket.
Ribizlis tejszín
- A 0,5 dl tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a félretett két evőkanál ribizlipürét, majd ezt is habzsákból tálaljuk. Ehető virágszirmokkal, ribizlivel és egy kis színezett fátyoldísszel dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 61
- Feltöltés dátuma: 2023. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Noémi
3 recept