Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nudlihoz
-
167g burgonya96 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
A hagymás nudlihoz
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A spenótos nudlihoz
A mákos nudlihoz
Összesen
717
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nudlihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
A hagymás nudlihoz
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
A spenótos nudlihoz
-
28g vaj201 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
24 kcal
A mákos nudlihoz
-
42g vaj301 kcal
-
27g mák142 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
4300
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
A nudlihoz
-
39g burgonya23 kcal
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.2g só0 kcal
A hagymás nudlihoz
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A spenótos nudlihoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
2.2g salottahagyma1 kcal
-
7.8g spenót1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.2g parmezán sajt1 kcal
A mákos nudlihoz
-
1.6g vaj12 kcal
-
1.1g mák6 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Összesen
169
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 213.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1385 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3007 micro
Összesen
717
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5485.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 1662 mg
-
Nátrium 1969 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 681.8 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1278.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1397 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 704 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8309 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18043 micro
Összesen
4300
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A nudlihoz
A hagymás nudlihoz
-
2 nagy db vöröshagyma
-
3 ek olívaolaj
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 késhegynyi füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 ek tejföl
-
1 szál petrezselyem
A spenótos nudlihoz
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
6 g parmezán sajt
A mákos nudlihoz
-
3 ek vaj
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
3 csapott ek porcukor
Elkészítés
A nudlihoz
- A burgonyát mossuk, és bő, sós vízben, héjastól megfőzzük. Megpucoljuk és egy tálba krumplinyomón áttörjük.
- Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd egy könnyű tésztát gyúrunk belőle.
- Ezt két nagy gömbbe, majd ezeket nyolcba, és ezeket pedig húsz-felé vágjuk. Közben lisztezzük, hogy ne ragadjanak össze.
- Ezeket a kis adagokat két tenyerünk között kétszer átpörgetjük, hogy hosszúkásak legyenek, és lisztezett deszkán hagyjuk őket.
- Közben nagy lábasban vizet forralunk. Amikor felforrt, sózzuk, és kisebb adagokban, legalább 5-6 adagban, kifőzzük a nudlit benne úgy, hogy amikor feljön a víz felszínére, egy-két perc után le is szűrjük.
- A kész nudlit egy serpenyőbe, zsiradékra helyezzük. Vagy az alábbiakban háromféleképpen felhasználjuk.
A hagymás nudlihoz
- A hagymát pucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
- A kifőtt nudlit a hagymával tovább pirítjuk pár percig.
- Tejföllel, frissen őrölt borssal, petrezselyemmel vagy hegyes, erőspaprika-karikákkal tálaljuk.
A spenótos nudlihoz
- Egy serpenyőben vajon megfuttatjuk az aprított salottát, rádobjuk a bébispenótot, sózzuk, borsozzuk, és átforgatjuk az egészet, majd félrehúzzuk a serpenyőben, helyet hagyva a nudlinak.
- A kész nudlit a hagymás spenót mellet egy kanál olívaolajon átpirítjuk, majd összeforgatjuk a spenóttal, és frissen tálaljuk.
- Frissen őrölt borsot és parmezánforgácsot tehetünk rá.
A mákos nudlihoz
- A kész nudlit vajon átpirítjuk, mákkal megszórjuk, majd lekvárral és porcukorszórással tálaljuk. Jó étvágyat a nudliváltozatokhoz!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 16483
- Feltöltés dátuma: 2021. április 23.
Ajánló
Családi ebédre, ahol gyerkőcök vannak, ott még jobb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Kiskorom kedvenc desszertje a nudli, pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral és sárgabaracklekvárral. Most utánajártam, milyen elkészítési módjai léteznek még, és megalkottam ezt a háromféle receptet. Imádjátok ti is őket, mint én!