r
Nosalty Logó

Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Összesen 4300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3007 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5485.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    1969 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8309 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18043 micro
Összesen 4300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Elkészítés

A nudlihoz

  1. A burgonyát mossuk, és bő, sós vízben, héjastól megfőzzük. Megpucoljuk és egy tálba krumplinyomón áttörjük.
  2. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd egy könnyű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Ezt két nagy gömbbe, majd ezeket nyolcba, és ezeket pedig húsz-felé vágjuk. Közben lisztezzük, hogy ne ragadjanak össze.
  4. Ezeket a kis adagokat két tenyerünk között kétszer átpörgetjük, hogy hosszúkásak legyenek, és lisztezett deszkán hagyjuk őket.
  5. Közben nagy lábasban vizet forralunk. Amikor felforrt, sózzuk, és kisebb adagokban, legalább 5-6 adagban, kifőzzük a nudlit benne úgy, hogy amikor feljön a víz felszínére, egy-két perc után le is szűrjük.
  6. A kész nudlit egy serpenyőbe, zsiradékra helyezzük. Vagy az alábbiakban háromféleképpen felhasználjuk.

A hagymás nudlihoz

  1. A hagymát pucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
  2. A kifőtt nudlit a hagymával tovább pirítjuk pár percig.
  3. Tejföllel, frissen őrölt borssal, petrezselyemmel vagy hegyes, erőspaprika-karikákkal tálaljuk.

A spenótos nudlihoz

  1. Egy serpenyőben vajon megfuttatjuk az aprított salottát, rádobjuk a bébispenótot, sózzuk, borsozzuk, és átforgatjuk az egészet, majd félrehúzzuk a serpenyőben, helyet hagyva a nudlinak.
  2. A kész nudlit a hagymás spenót mellet egy kanál olívaolajon átpirítjuk, majd összeforgatjuk a spenóttal, és frissen tálaljuk.
  3. Frissen őrölt borsot és parmezánforgácsot tehetünk rá.

A mákos nudlihoz

  1. A kész nudlit vajon átpirítjuk, mákkal megszórjuk, majd lekvárral és porcukorszórással tálaljuk. Jó étvágyat a nudliváltozatokhoz!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 16483
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 23.

Ajánló

Családi ebédre, ahol gyerkőcök vannak, ott még jobb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskorom kedvenc desszertje a nudli, pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral és sárgabaracklekvárral. Most utánajártam, milyen elkészítési módjai léteznek még, és megalkottam ezt a háromféle receptet. Imádjátok ti is őket, mint én!

Hozzávalók

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...