r
Nosalty Logó

Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

717
Kalória
15.5g
Fehérje
113.6g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
213.1g
Víz
67.6g
Koleszterin
7.7g
Rost
19.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Összesen 4300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nudlihoz

A hagymás nudlihoz

A spenótos nudlihoz

A mákos nudlihoz

Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3007 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5485.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    1969 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8309 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18043 micro
Összesen 4300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A nudlihoz

  1. A burgonyát mossuk, és bő, sós vízben, héjastól megfőzzük. Megpucoljuk és egy tálba krumplinyomón áttörjük.
  2. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd egy könnyű tésztát gyúrunk belőle.
  3. Ezt két nagy gömbbe, majd ezeket nyolcba, és ezeket pedig húsz-felé vágjuk. Közben lisztezzük, hogy ne ragadjanak össze.
  4. Ezeket a kis adagokat két tenyerünk között kétszer átpörgetjük, hogy hosszúkásak legyenek, és lisztezett deszkán hagyjuk őket.
  5. Közben nagy lábasban vizet forralunk. Amikor felforrt, sózzuk, és kisebb adagokban, legalább 5-6 adagban, kifőzzük a nudlit benne úgy, hogy amikor feljön a víz felszínére, egy-két perc után le is szűrjük.
  6. A kész nudlit egy serpenyőbe, zsiradékra helyezzük. Vagy az alábbiakban háromféleképpen felhasználjuk.

A hagymás nudlihoz

  1. A hagymát pucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a fűszerpaprikát.
  2. A kifőtt nudlit a hagymával tovább pirítjuk pár percig.
  3. Tejföllel, frissen őrölt borssal, petrezselyemmel vagy hegyes, erőspaprika-karikákkal tálaljuk.

A spenótos nudlihoz

  1. Egy serpenyőben vajon megfuttatjuk az aprított salottát, rádobjuk a bébispenótot, sózzuk, borsozzuk, és átforgatjuk az egészet, majd félrehúzzuk a serpenyőben, helyet hagyva a nudlinak.
  2. A kész nudlit a hagymás spenót mellet egy kanál olívaolajon átpirítjuk, majd összeforgatjuk a spenóttal, és frissen tálaljuk.
  3. Frissen őrölt borsot és parmezánforgácsot tehetünk rá.

A mákos nudlihoz

  1. A kész nudlit vajon átpirítjuk, mákkal megszórjuk, majd lekvárral és porcukorszórással tálaljuk. Jó étvágyat a nudliváltozatokhoz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Kiskorom kedvenc desszertje a nudli, pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral és sárgabaracklekvárral. Most utánajártam, milyen elkészítési módjai léteznek még, és megalkottam ezt a háromféle receptet. Imádjátok ti is őket, mint én!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!