Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pástétomhoz
-
75g csirkemáj89 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
63g angolszalonna110 kcal
A mártáshoz
-
65g narancs22 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
5g brandy12 kcal
-
15g ribizlidzsem42 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
435
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pástétomhoz
-
300g csirkemáj357 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
250g angolszalonna440 kcal
A mártáshoz
-
260g narancs89 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
20g brandy46 kcal
-
60g ribizlidzsem167 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1734
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pástétomhoz
-
18.7g csirkemáj22 kcal
-
9.3g csirkemellfilé11 kcal
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
3.1g habtejszín9 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
15.5g angolszalonna27 kcal
A mártáshoz
-
16.2g narancs6 kcal
-
10.6g citrom2 kcal
-
18.7g vörösbor16 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
1.2g brandy3 kcal
-
3.7g ribizlidzsem10 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
107
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2127.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 1618 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 236.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 2505 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
435
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8509.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1376 mg
-
Nátrium 6470 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 944.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10067 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 50 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1861 micro
-
Kolin: 760 mg
-
Retinol - A vitamin: 10021 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 273 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
1734
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
A pástétomhoz
-
30 dkg csirkemáj
-
15 dkg csirkemellfilé
-
1 db tojásfehérje
-
50 ml habtejszín
-
1 kk só
-
1 kk majoranna
-
25 dkg angolszalonna
A mártáshoz
Elkészítés
A pástétomhoz
- Egy őzgerincformát angolszalonnával bélelünk úgy, hogy a szélei túllógjanak a forma peremén.
- A szárnyasmájat, a csirkemellet apróra vágva kutterral (háztartási robotgép, aprítógép, nagy éles késsel) vagy botmixerrel pépesítjük, majda fűszerekkel, a tojásfehérjével jól összedolgozzuk.
- A masszát betöltjük a formába, az angolszalonna szélét a tetejére hajtjuk. Egy megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, kb. 1,5 ujjnyi meleg vizet öntünk a forma alá. Vastagabb alufóliával 3-4 rétegben letakarjuk a pástétomot, majd az egész tepsit még egy tepsivel letakarjuk, és kb.150 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt lassan készre gőzöljük. Még melegen a formából kiborítjuk, jól lehűtjük, és kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
- Miközben a pástétom sül, elkészítjük a mártást.
- A narancs és citrom héját nagyon vékonyan lehámozzuk, majd vékony metéltre vágjuk, és vörösborban ehetőre főzzük. Ha a bor ¼-re főtt vissza (alig van már bor az edény alján),kb. akkor jó.
- Hűtjük, majd összekeverjük a lekvárral, hozzáadjuk az őrölt borsot és a kk mustárt, a brandyt és annyi szűrt citrom- és narancslevet (keveset!), hogy mártás sűrűségű legyen. Tálalásig hűtőben tartjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15774
- Feltöltés dátuma: 2010. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elsősorban vendégváráshoz előételnek, vagy a mártás nélkül akár házibuliba, falatkának ajánlom. Garantált lesz a siker. :)