r
Nosalty Logó

Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Angolszalonnás májpástétom Cumberland-mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 435 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pástétomhoz

A mártáshoz

Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2505 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 435 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8509.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    6470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10067 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1861 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10021 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. Egy őzgerincformát angolszalonnával bélelünk úgy, hogy a szélei túllógjanak a forma peremén.
  2. A szárnyasmájat, a csirkemellet apróra vágva kutterral (háztartási robotgép, aprítógép, nagy éles késsel) vagy botmixerrel pépesítjük, majda fűszerekkel, a tojásfehérjével jól összedolgozzuk.
  3. A masszát betöltjük a formába, az angolszalonna szélét a tetejére hajtjuk. Egy megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, kb. 1,5 ujjnyi meleg vizet öntünk a forma alá. Vastagabb alufóliával 3-4 rétegben letakarjuk a pástétomot, majd az egész tepsit még egy tepsivel letakarjuk, és kb.150 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt lassan készre gőzöljük. Még melegen a formából kiborítjuk, jól lehűtjük, és kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
  4. Miközben a pástétom sül, elkészítjük a mártást.
  5. A narancs és citrom héját nagyon vékonyan lehámozzuk, majd vékony metéltre vágjuk, és vörösborban ehetőre főzzük. Ha a bor ¼-re főtt vissza (alig van már bor az edény alján),kb. akkor jó.
  6. Hűtjük, majd összekeverjük a lekvárral, hozzáadjuk az őrölt borsot és a kk mustárt, a brandyt és annyi szűrt citrom- és narancslevet (keveset!), hogy mártás sűrűségű legyen. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15774
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsősorban vendégváráshoz előételnek, vagy a mártás nélkül akár házibuliba, falatkának ajánlom. Garantált lesz a siker. :)

Hozzávalók

A pástétomhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...