r
Nosalty Logó

Angol mazsolás zsemle (Hot Cross Bun)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Angol mazsolás zsemle (Hot Cross Bun)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3385.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót és a fűszereket összekeverjük.
  2. A cukrot külön tálba öntjük, és hozzáadjuk az élesztőt és a mazsolát. A közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a felvert tojást, az olvasztott vajat és a tej háromnegyedét.
  3. Keverjük el, adjuk hozzá a lisztes keveréket, és jó 10 percig dagasszuk. Ha túl száraz, adjuk hozzá a maradék tejet.
  4. 1 órát meleg helyen kelesszük.
  5. Gyúrjuk át, osszuk 12 részre, és további 40 percet pihentetjük.
  6. Közben a lisztet összekeverjük az olajjal és a vízzel. Addig keverjük, amíg szép sima, lágy masszát kapunk.
  7. A darabokból zsemleformát ügyeskedünk, megkenjük a tetejüket felvert tojással, és a lisztes masszából lapos, vékony csíkokat formázva teszünk a tetejükre egy X-et. (Ahogy a képen is látszik.)
  8. Addig sütjük, amíg szép barnák lesznek.
  9. Addig a cukrot, a tejet és a vizet pár percig összemelegítjük, amíg a cukor elolvad, és a kész zsemlék tetejét megkenjük vele.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16060
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Ajánló

A könyvben azt írják, hogy az angolok általában langyosan, reggelire eszik, egy csésze tejeskávé mellé. Meg tudom érteni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Londonban járván vettem egy tipikus londoni ételeket tartalmazó könyvet, abban találtam ezt a zsemlét. Hát nem csalódtam benne!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...