r
Nosalty Logó

Ananászos túrótorta Picimissy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos túrótorta Picimissy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2484 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4601.4 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2484 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
  3. A tortaformánk átmérőjéhez kinyújtjuk. A tortaformát kivajazzuk, belisztezzük, és erre tesszük a tésztát.
  4. Villával megszúrkáljuk. Megsütjük.
  5. A tejjel és cukorral megfőzzük a pudingot, majd többször megkeverve kihűtjük.
  6. 1 csomag zselatint 10 ek langyos vízzel jól átkeverünk, 10 percig állni hagyjuk, majd ha a puding lanygosra hűlt, felmelegítjük ismét a zselatint (DE NEM FORRALJUK), kicsit lehűtve a pudinghoz keverjük.
  7. Hozzáadjuk az áttört túrót, és jól átkeverjük.
  8. 1 tasak tejszínhabport keményre felverünk a tejjel, és fakanállal a krémhez keverjük.
  9. Az ananászkonzervet lecsöpögtetjük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig apró kockákra vágva a krémhez keverjük.
  10. A krémet ráöntjük a tortaformában kihűlt lapra. Kidíszítjük, a tetejére önthetünk zselatint.
  11. Egy éjszakát állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13860
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármilyen más gyümölcssel elkészíthető, évszak és ízlés szerint.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...